Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Odense Letbane skriver driftskontrakt med Keolis Danmark
Odense Byråd har efter indstilling fra Odense Letbane P/S, at letbaneselskabet kan underskrive en driftskontrakt med Keolis Danmark A/S, som dermed kommer til at stå for drift og vedligeholdelse af Odense Letbane. Kontrakten, der gør Keolis Danmark til operatør i op til 15 år, bliver underskrevet onsdag 19. december


· Miljøstyrelsen har sendt nyt udkast til vejledning om støjsvag varelevering i høring
Miljøstyrelsen har udarbejdet et udkast til ny vejledning til støjsvag varelevering til butikker. Formålet er at sikre ensartede administration samt give kommuner og transportvirksomheder redskaber til at levere varer uden væsentlige støjgener


· Konference lægger klimaværktøj i kassen
Danske Regioner, KL, IDA og DI Transport inviterer i samarbejde med Transportøkonomisk Forening og ITS Danmark til konferencen Fremtidens Transport 2019 "Klimaet i transporten - kend din værktøjskasse"Mere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

Partikelfilter fjerner røg og støj fra små færger

SkibPartikelforureningen fra Hundested-Rørvig færgen er reduceret med mere end 99 procent, og støjen er sænket med 75 procent i oplevet støjniveau. Det er resultatet af et fyrtårnsprojekt, hvor færgen MS Isefjord har fået installeret partikelfiltre på alle 4 motorer.

- Vi har fået en røgfri færge – og det er fantastisk. Færgepersonalet bliver ikke udsat for røg og vores passagerer kan nyde solskinnet på dækket, siger Bo Andersen, overfartsleder og medejer af Hundested-Rørvig Færgefart A/S.

Følg bussen og se præcis, hvornår den kommer

NyhedSå er det slut med at stå og spejde efter bussen uden at vide, om den kommer til tiden eller hænger fast i trafikken. Fra mandag 3. december erstatter Movia busstoppestedernes trykte trafikinformation med én der er liveopdateret. Det betyder information i realtid til buspassagererne på hele Sjælland.

Find og følg din bus med SMS 1250, på nettet eller via Rejseplanens app. Vent med at gå ned til busstoppestedet til du rent faktisk ved, at den er tæt på. Og se straks, om bussen er bagud i tidsplanen, så du bedre kan planlægge din rejse.

Spar miljøgebyret – vælg regummierede dæk

Nyhed300 kr. sparet pr. køretøj på nye dæk – det kan godt blive til en pæn, årlig besparelse på den samlede flåde. Vælger du regummierede dæk, sparer du nemlig miljøgebyret på 75 kr. pr. dæk – og samtidig sparer du miljøet for en stor belastning.


I Danmark bliver alle nye lastvogns- og busdæk pålagt et miljøgebyr på 75 kr. pr. dæk. På regummierede dæk betales der derimod ikke miljøgebyr, hvis man kan påvise, at dækket er hentet i Danmark, hvor afgiften har været betalt én gang (da dækket var nyt).

ADVOKATEN ER "SUPER-OPTIMIST" !

DebatHan henviser til "EU-Juraen",- blandt andet !

Der henvises også til "NORTRA-Dommen" !

Og der er også omtale af "Den Danske Model" !

Kampskridtene skal gavne medarbejdernes interesser !


SAGENS UDFALD BLIVER SPÆNDENDE !

Landsdækkende kampagne skydes i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer

Nyhed50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret. For at få flest mulige til at få orden i deres forsikringsforhold træder en ny lov i kraft 1. januar 2019, der aktiverer et dagsgebyr på 250 kroner hos de, der fra årsskiftet ikke har forsikret deres køretøj. En stor kampagne vil fra 3. december informere om dagsgebyret, som et stort flertal i befolkningen, ifølge Epinion, også finder rimeligt.

Der er alt for mange køretøjer på vejene, som ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Ifølge Skats Motorregister er der tale om cirka 50.000 person- og varebiler, knallerter og motorcykler.

ITD: Mandag er afgørelsens time i EU's vejpakkeforhandlinger

NyhedNår EU’s transportministre i dag mandag den 3. december 2018 samles til Rådsmøde i Bruxelles, er det sidste reelle chance for at lande en aftale, der sikrer nye fælles spilleregler for den europæiske vejgodstransportsektor. Formår ministrene ikke at nå til enighed i dag, så er der stor fare for, at hele vejpakken falder. ITD appellerer til, at ministrene tager ansvar og udviser vilje til kompromis.

FDL - Udlændinge slipper alt billigt: Urimelig forskelsbehandling

NyhedVognmand Ronald Damgaard fra Esbjerg har, i et opslag på Facebook, været fremme med en yderst forståelig kritik af forskellen på bødeniveauet for udlændinge og danskere. Og der er ingen tvivl om, at Ronald Damgaard har ret, når han kritiserer den store, og helt urimelige forskelsbehandling.


For det lyder i den grad horribelt, at en stangdrukken udlænding slipper med en bøde på 1.000 kr. for en promille på godt 2,5. Og at en anden udlænding får nedsat straf fra 2.5 til 2.0 promille. Når man, som Ronald Damgaard, konstaterer den slags, og helt urimelige forskelsbehandling, er det svært at skjule aggressionerne.

ITD: Finanslov med gode transportpolitiske takter

NyhedSå lykkedes det regeringen og Dansk Folkeparti at få enderne til at nå sammen og lande en finanslovsaftale for 2019. Som ventet indeholder aftalen ikke de store transportpolitiske overraskelser, og det skorter generelt på konkrete initiativer, der kan bidrage til løsningen af de akutte infrastrukturelle udfordringer. Når det er sagt, er der flere initiativer, der trækker i den positive retning. Blandt andet øges kontrollen på tungvognsområdet, der afsættes midler til opfølgning på regeringens vækstteams, og der bliver igangsat en proces med drøftelser af investeringer i infrastruktur efter 2020. Disse initiativer har længe stået højt på ITD’s politiske ønskeliste, og organisationen glæder sig over, at de nu bliver realiseret.

SIG NÆRMER TIDEN,- -IGEN- - OG HVA` SÅ ?

DebatDen tidsbegrænsende parkering,- gælder KUN på statens rastepladser !

OG,- der findes talrige regler for parkering,- rundt om i kommunerne også !

MEN nu nærmer vi os "Juleferien",- - og hvad sker der så ?

Det betyder vel,- at samtlige "offentlige" parkeringspladser,- er berørt af regler ?


TILBAGE ER DER,- - DE "PRIVATE" PARKERINGSOMRÅDER,- - -OG KUN DEM !

Banekonflikt: DSB og Dansk Jernbaneforbund aftaler nye drøftelser.

NyhedFredag efter møde i Arbejdsretten er Dansk Jernbaneforbund’s ledelse og DSB’s ledelse blevet enige om at mødes og drøfte, hvorvidt det er muligt at finde løsninger og komme i realitetsforhandlinger.

- Dansk Jernbaneforbund ønsker realitetsforhandlinger om overgangen til Jernbaneoverenskomsten. Derfor hilser vi udviklingen velkommen, siger Henrik Horup

Svigt af dagpengemodtagere og den danske model

NyhedForbundsformanden for 3F ærgrer sig over finanslovsaftalen, hvor regeringen og DF alene lægger op til at stoppe udhulingen af folkepensionen, men glemmer udhuling af dagpengene og de øvrige overførselsindkomster, der også reguleres med 0,3 procent mindre om året.

”Regeringen og DF efterlader dagpengemodtagere og den danske model på perronen. Aktuelt bliver dagpengene år for år mindre værd. Det samme gælder de øvrige overførselsindkomster. Det problem bliver ikke løst, og det er helt skævt,” siger Per Christensen.

Øresundsbron tænder igen verdens højeste adventslys i pylonerne og pynter ekstra op til jul

InfoDer bliver for andet år i træk tændt op i Øresundsbrons pyloner, når verdens (måske) højeste adventslysestage tændes, mens juletræer skal gøre det lidt mere hyggeligt i betalingsanlægget.


Verdens (måske) højeste adventsstage blev indviet på Øresundsbron sidste år, da der blev monteret lys i toppen af pylonerne, 203,5 meter over havets overflade. Efter stor interesse udvides juleindsatsen nu med juletræer i betalingsanlægget, som sammen med adventslysene skal sprede julestemning over Øresund.

Taxi 4x27 har normale taxapriser udenfor København

TaxiDe seneste dages fokus på taxapriserne i København har fået mange til at tro at vores københavnske takster også gælder i provinsen. Det gør de ikke!

Taxi 4x27 opererer i dag i flere byer, herunder Aarhus og Odense. I Aarhus er priserne stadig de ”gode gamle” priser og i Odense ligger priserne markant lavere end hos konkurrenten TaxiSyd/Odense. I Aarhus og Odense er der stadig 25% rabat på kilometertaksten visse tidspunkter, når man bestiller sin taxi hos Taxi 4x27! Så man kan ikke med rimelighed påstå at Taxi 4x27 er dyrest i disse byer – tværtimod!

DTL: Tilfredshed med øget hastighedsgrænse for lastbiler på landeveje

NyhedDen netop indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti indebærer at hæve hastighedsgrænsen fra 70 km/t til 80 km/t for lastbiler uden for tættere bebygget område og på motortrafikveje. DTL, der har arbejdet kraftigt for sagen, er tilfreds.

Der er som følge af aftalen afsat de omkring 30 mio. kr., som skal finansiere en nedskiltning af hastigheden på de vejstrækninger, der ikke er egnet til den højere hastighedsgrænse. En forhøjelse af hastighedsgrænsen for lastbiler på alle veje uden for tættere bebygget område til 80 km/t vil nemlig ifølge Vejdirektoratet kræve, at hastighedsgrænsen nedskiltes på de vejstrækninger, der ikke er egnet til den højere hastighedsgrænse.

Aftale om finansloven for 2019 mellem regeringen og Dansk Folkeparti

NyhedRegeringen og Dansk Folkeparti har indgået en finanslovsaftale for 2019 med fokus på blandt andet pensionisters økonomi, udlændingestramninger og sundheds- og ældreområdet.

Finansminister Kristian Jensen siger:

Regeringen har lavet en god finanslovsaftale med Dansk Folkeparti, hvor vi bruger den stærke danske økonomi til at udbygge vores kernevelfærd og understøtte væksten. Vi investerer i bedre sundhed og ældrepleje, og vi forbedrer pensionisters økonomi, så de får en større del i det økonomiske opsving.

Finanslovsaftale: Ros fra DTL til klare mål for miljø

NyhedFinanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti skal gøre det lettere for privat aktører at spille med i markedet og for i øvrigt at udtrykke en holdning til en grøn omstilling. DTL er med på visse betingelser.

Aftaleparterne er først og fremmest enige om at afskaffe administrationsgebyret på erhvervsaffald pr. 1. januar 2019. Der reserveres en ramme på op til 50 mio. kr. årligt til at afskaffe administrationsgebyret.

Finanslovsaftalen sænker skatter og afgifter for ca. 400 mio. kr. årligt

NyhedDanskerne kan se frem til færre og lavere afgifter i 2019. Det er resultatet af finanslovsaftalen for 2019, som regeringen netop har indgået med Dansk Folkeparti. Samtidig udvides det forhøjede befordringsfradrag for pendlere i 25 yderkommuner.

Der er lavere og færre skatter og afgifter på vej til danskerne fra 2019. Regeringen har i dag indgået finanslovsaftalen for 2019 med Dansk Folkeparti, der samlet sænker og fjerner skatter og afgifter for ca. 400 mio. kr. årligt.

Transport på finansloven

NyhedMidler til en forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, aftale om den videre proces for drøftelser af fremtidige prioriteringer for infrastruktur, højere hastighedsgrænser for lastbiler uden for tættere bebyggede områder og på motortrafikveje samt et overhalingsforbud for lastbiler, lette og tunge vogntog på en række tosporede motorveje. Det er nogle af de initiativer, som indgår på transportområdet i den netop offentliggjorte finanslov for 2019.

OK følger kunderne

NyhedTransportmarkedet er under konstant forandring, og som leverandør til transportsektoren forsøger OK at udvikle sig i samme takt. I hvert fald oplever det danske selskab markant fremgang på transportmarkedet og forventer fortsat fremdrift i 2019

"I OK har vi naturligvis fokus på, hvordan vi udbygger vores position på transportmarkedet. Vi ser for eksempel på, hvordan vi gør det attraktivt for danske transportkunder med aktiviteter i udlandet at være kunde hos OK.

Fælles fodslag om vedtagelse af anlægslov for 3. Limfjordsforbindelse i 2021

NyhedRepræsentanter for de nordjyske borgmestre, regionsrådsformanden, nordjyske folketingsmedlemmer samt Regionalt Industri Politisk Udvalg (RIPU) har fredag den 30. november 2018 afholdt et møde om den 3. Limfjordsforbindelse.

Formålet med mødet har ikke været at drøfte linjeføringen eller alternativer til 3. Limfjordsforbindelse. Udgangspunktet for mødet har været, at linjeføringen er fastlagt via en trafikpolitisk aftale i 2014 og den allerede gennemførte VVM-redegørelse, samt at kommunerne og regionen er enige i den fastlagte vestlige linjeføring via Egholm.

Modeltog skaffer 15.000 til udsatte børns fritidsaktiviteter

NyhedOverskud fra DSB modelbane går til Foreningen Broen, der støtter børn og unge fra familier, som ikke har råd til, at børnene kan deltage i fritidsaktiviteter.

De fleste har nok prøvet som barn at putte en mønt i den lille modelbane på Aalborg Banegård og med næsen solidt trykket mod ruden, se de små flotte DSB-tog køre rundt. De færreste har nok tænkt over, at de samtidig gør noget godt for andre børn. For overskuddet fra de små tog går til socialt arbejde.

CabShare – ny app til taxadeling giver massive besparelser

NyhedEn ny danskudviklet app er netop lanceret til taxa samkørsel i Stor-København. Med CabShare-appen på mobilen kan brugerne finde andre passagerer, som skal i samme retning. Når passagererne deler regningen, kan de spare op til 60 pct., skåne miljøet og møde ny mennesker undervejs. CabShare lanceres med udgangspunkt i Stor-København, men målet er, at appen i løbet af få måneder udbredes til de store byer i Danmark. Herefter introduceres appen i de europæiske hovedstæder.

Indvielse af Danmarks nye togstation, Biotekbyen Kalundborg Øst

NyhedSøndag den 8. december får Biotekbyen Kalundborg og Nordvestbanen en ny togstation, Biotekbyen Kalundborg Øst.


Stationen ligger halvanden kilometer fra centrum midt i det store industri- og byudviklingsområde i den østlige del af byen. Herfra bliver der nu hurtig adgang til og fra blandt andet rådhuset, Novo Nordisk og Novozymes, processkolen samt det nye uddannelses- og innovationscenter Knowledge Hub Zealand.

EU LOVGIVNING - - - KONTRA,- - -NATIONAL LOVGIVNING !

DebatDet hedder sig,- at EU-lov ALTID trumfer National lov !

Det kan man så "fortolke" på flere måder,- - tyder det på !

MEN,- hvad er proceduren,- på områder UDEN en EU-lov ?

Betyder det,- at der ikke KAN ske indblanding fra EU ?


HVOR STORE "GRADBØJNINGER" ER "SPISELIGE" FOR EU ?

Nu starter politiets ”julespirituskontrol”

InfoTorsdag den 29. november 2018 starter politiets traditionelle landsdækkende spirituskontroller i trafikken forud for julen.

Politiets fokus og kontroller vil især blive rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Der vil også blive udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden. I hele uge 50 indgår kontrollerne i det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Forventninger til årsresultat fastholdes

NyhedLavere renteomkostninger og indtægter ved salg af koncernens havvindmøller betyder, at forventninger til årets resultat fastholdes på trods af, at indtægter fra vejtrafikken over Storebælt falder i perioden som følge af takstnedsættelsen fra januar. Gælden i A/S Storebælt er nu nedbragt til 20,5 mia. kr.

Indtægterne fra vejtrafikken over Storebælt var på 2.191 mio. kr. og faldt med 9 pct. i forhold til samme periode sidste år. Indtægtsfaldet skyldes primært effekten af takstnedsættelsen fra januar 2018.

Arbejdsretten giver DSB medhold

NyhedArbejdsretten har i dag afgjort, at arbejdsnedlæggelserne blandt DSB's kørende personale den 5., den 21. og den 28. november var systematiske og overenskomststridige. Dermed har retten givet DSB medhold.


Arbejdsretten pålagde medarbejderne en bod for arbejdsnedlæggelserne den 5. og den 21. november på 40 kr. per time efter skat for faglærte; og 35 kr. per time efter skat for ufaglærte.

ITD roser aftale med nye penge til jobcentrene

NyhedITD har længe efterspurgt, at jobcentrene bliver mere opsøgende i forhold til at gøre ledige opmærksomme på de mange spændende jobmuligheder i transportbranchen. Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale har nu indgået en aftale om initiativer til 100 millioner kroner, som skal sikre kvalificeret arbejdskraft til blandt andet transport- og logistikbranchen.

Da beskæftigelsesministeren sidste år var på besøg i ITD Huset i Padborg, efterlyste ITD, at jobcentrene i højere grad skal have blik for jobmulighederne i transportbranchen i deres arbejde med at aktivere ledige. Beskæftigelsesministeren var dengang meget lydhør,

Delaftale: 100 millioner kroner til at opkvalificere ledige

NyhedForligspartierne bag beskæftigelsesreformen (S, DF, V, LA, RV og K) er enige om en række initiativer til 100 millioner kroner, der her og nu skal opkvalificere ledige og sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder. Partierne er også enige om, at der fremadrettet skal mere til og forsætter nu forhandlingerne.


Dansk økonomi befinder sig i en højkonjunktur. Antallet af lønmodtagere i Danmark har aldrig været højere, og ledigheden falder. Det betyder samtidigt, at flere virksomheder har problemer med at få kvalificeret arbejdskraft

Kvalitet i fokus på ny varebilsuddannelse

NyhedDEKRAs nye varebilsuddannelse er udviklet i samarbejde med varebilsmarkedets største aktører og har et stort fokus på praktiske øvelser.

Der er fokus på høj kvalitet og konkrete erfaringer fra en varebilschaufførs arbejdsdag, når DEKRA den 1. januar 2019 åbner op for den nye varebilsuddannelse. Med afsæt i den nye varebilslov, har DEKRA taget det på sig at hjælpe de mange tusinde varebilschauffører sikkert på vej.

Østjyllands Politi døgnrapport - Meget fuld rumænsk lastbilchauffør dømt

NyhedTirsdag den 31. oktober blev en rumænsk lastbilchauffør fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet efter han havde forsøgt at køre lastbil med en promille på 2,58 - se nedenstående fra døgnrapporten.

Manden fik i mandags sin dom, og den lød på 30 dages ubetinget fængsel, 1000 kroner i bøde, tre års ubetinget frakendelse af kørekortet og udvisning med indrejseforbud i fire år. Manden sidder fortsat varetægtsfængslet med henblik på at udvisningen effektueres.

Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort

NyhedEt stort antal danskere har et EU-sygesikringskort, der udløber i 2019. Udbetaling Danmark opfordrer derfor til, at man tjekker sit kort, hvis man snart skal rejse. Kortet skal dog kun fornys, hvis man bruger det.


Alle danskere blev i 2014 omfattet af EU-sygesikringskortet, og mange var dengang hurtige til at få kortet i hus. Men man skal huske at tjekke kortets udløbsdato, lyder det fra Udbetaling Danmark, der udsteder kortet.

Det blå kort skal med i tasken, hvis man rejser inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Kortet giver nemlig ret til sundhedsydelser på samme vilkår som borgerne i det land, man opholder sig i.

Odense Letbane peger på Keolis til at køre letbanen

NyhedDriftsbudgettet holder, konstaterer Odense Letbane P/S, efter at have evalueret de sidste priser fra de fire operatører, der har budt på at køre samt vedligeholde letbanen. Letbanen peger på Keolis Danmark A/S som den foretrukne byder, da firmaet har givet det bedste bud på både pris og kvalitet. En gunstig rente har spillet positivt ind på, at budgettet holder. Nu skal kontraktindgåelsen politisk godkendes af Odense Byråd.


Odense Letbane P/S er kommet et stort og afgørende skridt tættere på at indgå den sidste store hovedkontrakt i projektet - nemlig kontrakten, som handler om at drifte letbanen, når den åbner forventeligt i slutningen af 2020

Øresundsbron afskaffer fra nytår tillæg for modulvogntog og sænker prisen for lastbiler efter midnat

NyhedFra den 1. januar lancerer Øresundsbron to nye tiltag for lastbiler, som skal være med til at sænke trængsel og reducere miljøpåvirkningen. Tillæg for modulvogntog fjernes, og samtidigt reduceres prisen med 15 procent for lastbiler mellem midnat og kl. 6.00.

Det bliver billigere at køre over Øresundsbron for de såkaldte modulvogntog, når tillægget på 50 procent afskaffes fra nytår.

DTL: Højresvingsindsats virker – men vi må udvide fokus

NyhedI dag holder Vejdirektoratet og Højresvingsgruppen status over to årtiers indsats mod højresvingsulykker. Det gode budskab er, at indsatsen har virket. Men det står også klart, at vi kan gøre mere, mener DTL-Danske Vognmænd.

Der er blevet ført kampagner rettet mod både lastbilchauffører og cyklister. Der er blevet stillet skærpede krav til lastbilens spejle, og mange kører i dag med kameraer, som skal kompensere for blinde vinkler. Og der er tegnet op og ændret på lyskryds – alt sammen for at nedbringe antallet af højresvingsulykker.
Siden dannet på: 0.15 sekunder
24,569,732 Unikke besøg