Transport 2019
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Nettog Hobby
Det er ikke bare farligt - det er strafbart
InfoFalder der is af lastbilen, så vanker der bøder og betinget frakendelse.

Der har i den sidste uge været mindst 3 tilfælde, hvor Sydøstjyllands politi har skrevet sager på lastbilchauffører, fordi der er faldet is af deres køretøjer i forbindelse med kørslen. Det er førerens ansvar efter færdselsloven at optræde hensynsfuldt og være agtpågivende og at køretøjet er indrettet og holdes i en sådan stand at der ikke opstår fare, skade eller ulempe for andre.

Der lægges i hver sag op til en bøde på 2.500 kr. og til en betinget frakendelse af førerretten.

Kilde: Sydøstjyllands politi

Snebroer.dk kan ses på dette Link
SAWO A/S overtager MTT A/S i Viborg.
NyhedMTT A/S, ejet af Poul Schou og Niels Olsen, er solgt til SAWO A/S pr. 1. april 2019.

Midtjysk Tip & Trailer Service A/S blev grundlagt i 1984. I 2004 skiftede virksomheden navn til MTT Truck Center A/S.


”Vi har gennem de seneste år overvejet, at tiden aldersmæssigt er moden til et ejerskifte af virksomheden. Vi vil gerne sikre en god arbejdsplads for vore medarbejdere, samt fortsat levere service i topklasse til vore kunder i transportbranchen” udtaler Poul og Niels, og fortsætter ”Derfor er vi utrolig glade for, at det nu er lykkedes os med salget af virksomheden til SAWO A/S”.
3F opruster – åbner kontor i Bruxelles
NyhedOp mod 80 procent af dansk lovgivning er direkte påvirket af EU og har stor betydning for 3F’ernes arbejdsliv. Derfor skruer Danmarks største fagforbund 3F gevaldigt op for interessevaretagelsen i Bruxelles med et nyt kontor i byen. Her skal tre ansatte kæmpe for at rette op på balancen i forhold til de danske arbejdsgiveres mange EU-lobbyister.
FORSKELLEN ER JO NÆRMEST ENS !
DebatKonkurrencerådet har vejet FALCK,- og fundet dem for tunge !

Det er unfair konkurrence,- at man aktivt,- opsætte hindringer for konkurrenter ?

Sådan er det åbenbart IKKE i transportbranchen,- må vi erkende !

MEN,- hvor er det lige,- at den helt store forskel ligger ?


DEN LIGGER IHVERTFALD IKKE I EFFEKTEN !
Den tunge transport trykker gaspedalen i bund
NyhedFlydende naturgas (Liquefied Natural Gas eller bare LNG) vinder frem over hele Europa som drivmiddel i de tunge køretøjer, der både skal levere stor trækkraft og lang rækkevidde. Udbredelsen understøttes politisk med senest Tysklands fritagelse af gasdrevne køretøjer på over 7,5 tons fra MAUT-afgift. Samtidig er der planer om en række nye LNG-tankstationer langs de europæiske hovedfærdselsårer, som skal sikre langsigtet fremgang og udbredelse af LNG inden i den europæiske transportsektor.
Flere glasskader i kulden: Tjek forruden for stenslag inden kør-selv-skiferie
NyhedDe isnende lave temperaturer på skiferien kan få selv små stenslag til at udvikle sig til revner på forruden. Ekspert i glasskader opfordrer skientusiaster til at kontrollere ruden, inden turen går mod pisterne.

Ifølge Danmarks Statistik drager mere end 200.000 danske borgere på skiferie i februar. Tidligere undersøgelser har samtidig vist, at to tredjedele af dem kører til skisportsstedet i egen bil. Det er dog kun et fåtal af de selvkørende skientusiaster, der ved, at skisportsstedernes iskolde nætter kan have store konsekvenser for bilens forrude.
KOMMUNERNE HAR IKKE RÅD TIL AT GIVE "P-BØDER" !
DebatStaten skal have 70%,- af bøderne,- - - som "straks-betaling" !

Også af bøder,- -der IKKE bliver betalt !

Dette er en ekstrem forskelsbehandling,- som må stoppes øjeblikkeligt !

Udenlandske vognmænd og chauffører,- "behøver" jo ikke at betale !


MEN,- - DET SKAL KOMMUNERNE ALLIGEVEL !
Nu kan modulvogntog køre på hele ringvejen rundt om Næstved
TrafikDet er nu muligt for modulvogntog at køre på hele ringvejen rundt om Næstved.

Vejdirektoratet har i samarbejde med Næstved Kommune netop åbnet det sidste - og hidtil manglende - stykke af ringvejen rundt om Næstved for kørsel med modulvogntog, i alt cirka 10 kilometer. (Kortet viser med grøn skrift det hidtil eksisterende vejnet for modulvogntog og med rød skrift den nye strækning.)

Dermed er en vigtig brik i infrastrukturen for modulvogntog mellem Slagelse/Ringsted og Bårse/Vordingborg på plads, hvilket vil give erhvervslivet flere muligheder for at optimere transporterne i regionen.
Falck anker ikke afgørelse i konkurrencesag
NyhedFalck fik onsdag den 30. januar 2019 en afgørelse for brud på konkurrenceloven. Virksomheden har besluttet ikke at anke afgørelsen til Konkurrenceankenævnet og domstolene.

”Falck levede i 2014-15 ikke op til omverdenens og vores egne forventninger til os selv. Det er helt uacceptabelt, hvad der blev sagt og gjort dengang. Vi har klare etiske retningslinjer for, hvordan vi agerer over for konkurrenter, og vi er godt på vej i vores oprydning og turnaround. Det ønsker vi ikke, at der sås tvivl om. At anke sagen ville kompromittere den etiske linje, vi står for. Forretningsmæssigt ville det fjerne fokus fra den turnaround, vi er godt på vej med. Nu gælder det om at genoprette vores kunders og omverdenens tillid til Falck,” siger Jakob Riis.


Læs også: Falck offentliggør turnaround-regnskab: Forbedrede indtjeningen og reducerede gælden med DKK 460 millioner
FDL - Lobbyisterne har alt for stor magt: Passive transportpolitikere har en stor del af ansvaret
NyhedEfter en årevis lang kamp for at bekæmpe ulovlig cabotagekørsel, social dumping og postkasseselskaber, har nogle spurgt, om danske vognmænd og chauffører er blevet små offerlam? Det virker sådan, fordi de, uden fysisk modstand, er ofre for de ofte bedrevidende akademiske teoretikere, som har tilegnet sig bekymrende stor magt. De manglende fysiske reaktioner, skyldes sikkert en forståelig frygt for at miste kørslen. Lobbyisterne er alle steder, og de styrer både politikere og embedsmænd.
Falck-afgørelse offentliggjort i sin fulde længde
NyhedKonkurrencerådets afgørelse om, at Falck misbrugte sin dominerende stilling til at ekskludere Bios, er nu offentliggjort i sin fulde længde.


Den offentliggjorte version indeholder fortrolighedsmarkeringer, som kan blive delvist ophævet på et senere tidspunkt.
ITD: Endnu et milliardunderskud i PostNord bør få politikerne til at genoverveje selskabets fremtid
NyhedRegnskabet for PostNord er netop blevet offentliggjort, og endnu engang kan man konstatere, at selskabet ikke er i stand til at opnå sorte tal på bundlinjen. Underskuddet for 2018 lyder på i alt 1,4 milliarder svenske kroner i selskabets danske afdeling, og det er en stigning i forhold til året før. Situationen i PostNord er alvorlig, og det bør få de ansvarlige politikere til at genoverveje selskabets fremtid, mener brancheorganisationen ITD.
DTL: PostNord synker
NyhedEr der en voksen til stede? Er der bare ét parti i Folketinget, der er klar til at smække kassen i og trække stikket? Sådan spørger DTL-bossen ovenpå endnu et milliard-underskud i PostNord-regnskabet


PostNord er igen kommet ud med et milliard-underskud, og igen er det først og fremmest den danske del af selskabet, der klarer sig dårligt.

- Det er helt uacceptabelt, det kan ikke fortsætte sådan her, siger DTL - Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard.
Få styr på januar-lønnen og undgå restskat
NyhedDen nye Skattestyrelse havde i november forskudsopgørelsen for 2019 klar for 5,1 millioner borgere. Konsekvenserne af forskudsopgørelsen bliver klar for de fleste, når deres løn for januar i disse dage bliver udbetalt. Forkerte tal på forskudsopgørelsen kan betyde en forskel på flere tusinde kroner i lønudbetalingen og resultere i en restskat. Husk derfor at tjekke oplysninger på skat.dk
Billigere for flyselskaber at flyve fra Københavns Lufthavn
FlyDet bliver billigere for flyselskaberne at flyve fra Københavns Lufthavn og samtidig sikres fundamentet for at lufthavnen kan fortsætte sin ambitiøse udbygningsplan. Det er resultatet af den takstaftale, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i dag har godkendt for perioden 1. april 2019 og til udgangen af 2023.

Det bliver billigere for flyselskaberne at flyve fra Københavns Lufthavn. Takstaftalen, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i dag har godkendt, sænker nemlig taksterne med ca. 5% allerede fra 1. april i år, i tillæg til de ca. 10% taksterne blev reduceret med pr. 1. april 2018:
PayByPlate eller BroBizz?
NyhedNummerpladebetaling med PayByPlate og BroBizz er to forskellige betalingsformer med forskellige muligheder. Få et overblik her, før du vælger, hvad der passer til dit behov.

Det kan være en god idé med både BroBizz og PayByPlate. Det kommer an på, hvor du skal hen.

Nogle steder kan du udelukkende betale med BroBizz, andre steder udelukkende med PayByPlate, og så er der en række steder, hvor du kan bruge begge dele.

Læs mere om emnet på dette Link
Lavere trafik, men forbedret resultat i 2018
NyhedI 2018 er Øresundsbro Konsortiets resultat forbedret, selvom trafikken er lidt lavere end året før. Resultatet blev et overskud på 1.205 millioner DKK før værdiregulering, hvilket er en stigning på 135 millioner DKK sammenlignet med 2017.


Trafikudviklingen i 2018 har været lidt lavere end året før. Pendlerne vælger i højere grad toget, og samtidig er kontanttrafikken lavere. Der var i 2018 20.554 køretøjer i gennemsnit per dag, og 7.502.306 køretøjer passerede sammenlagt broen i løbet af året. Samlet set er vejtrafikken gået 0,4 procent tilbage sammenlignet med 2017.