Chaufførnyt
Græsted Veterantræf
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 8

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Folketingsvalg er udskrevet til afholdelse den 5. juni. På vore portaler vil der været begrænset opslag der omhandler dette emne.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Scandlines klager over tysk myndighedsgodkendelse af Femern-tunnelen
NyhedDen tyske godkendelsesproces har været i gang siden 2014, og ansøgningsmaterialet er blevet revideret flere gange. Alligevel er der fortsat en række mangler i materialet, og flere af disse mangler har direkte negativ indvirkning på Scandlines’ færgedrift og forretning.

”Vi har brugt den seneste tid på grundigt at læse den godkendelse igennem, som de tyske myndigheder udstedte den 31. januar 2019, og er nået frem til, at dette retslige skridt er uundgåeligt. Scandlines sejler videre, også efter at en tunnel måtte åbne. Vi har i over 55 år tilbudt vores kunder produkter af høj kvalitet, og det vil vi fortsat gøre,“ slår Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines, fast.
Region Hovedstaden vil af med vanetænkning i trafikplanlægningen
NyhedVi bliver vi nødt til at bryde barriererne ned og tænk nyt, hvis vi vil gøre det nemmere for pendlere i hovedstadsområdet at skifte bilturen alene bag rattet ud med et check ind på Rejsekortet eller en frisk cykeltur, siger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). En helt ny plan fra Region Hovedstaden skal skabe plads til 20 pct. flere pendlere inden 2035 ved at kombinere tog, bus, letbane, metro og cykelture med private delebiler og samkørsel.
Afgørelse af NT’s 25. udbud af buskørsel
NyhedNT’s 25. udbud af buskørsel vedrører lokalruter i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Re-bild og Aalborg kommuner samt regionale ruter.

Udbuddet omfatter ca. 82 busser og ca. 136.000 køreplantimer. Kørselsomfanget svarer til ca. 16 % af NT’s samlede buskørsel og er udbudt som både A-kontraktkørsel og B/T-kontraktkørsel.

NT annoncerede udbuddet i februar 2019 med frist for indsendelse af tilbud den 25. marts 2019.

Se udbudsvinderne på dette Link
Region Syddanmark har udbetalt for store beløb i befordringsgodtgørelse
NyhedEn fejl i et it-system har ført til at en række syddanske borgere i dag har fået udbetalt forkerte beløb i befordringsgodtgørelse. Regionen er gået i gang med at kontakte de borgere, der har fået udbetalt forkerte beløb.

En fejl i et midlertidigt it-system, der håndterer befordringsgodtgørelser, har betydet, at 221 borgere i dag har fået udbetalt for store beløb. Enkelte har fået udbetalt op mod ½ mio. kr., hvor det korrekte beløb var på omkring 500 kr.

Sagen vedrører borgere, der har fået udbetalt befordringsgodtgørelser i forbindelse med transport til sygehusbehandlinger.
SAWO har lige leveret en ny EFFER 1405 8S+6S til Bent Mortensen A/S, Aarhus.
SAWO har lige leveret en ny EFFER 1405 8S+6S til Bent Mortensen A/S, Aarhus.Den kraftfulde kran har en hydraulisk rækkevidde i hovedkran på 19,65 meter, hvor den løfter 4.180 kg. Med heavy duty fly-jib er den hydrauliske rækkevidde på 31,96 meter, hvor den løfter 1.165 kg. Med to manuelle arme er rækkevidden hele 35,90 meter og 790 kg. Den er monteret med 3 ton spil, hvor wiren automatisk følger udskuddene ud og ind. Den er monteret med fuld forstærket frontstøtteben så den kan løfte fuld kapacitet over førerhuset.

Opbygningen er udført af SAWO i Sørup efter kundens ønsker om montering af skabe og aflægningsplads, derudover er der monteret afdækningsplader, så den er let at holde ren .
Asfaltarbejde ved afkørsel 48 kan give længere rejsetid
TrafikVejdirektoratet lægger fra onsdag 8. maj og cirka to uger frem slidlag på til- og frakørselsrampe nr. 48 Syd mellem Sydmotorvejen og Vestre Landevej.

samme periode bliver der lagt nyt slidlag på cykelstien på begge sider af Vestre Landevej.
Dansk speditørvirksomhed dømt for medansvar for godskørsel uden tilladelse
NyhedDen 1. maj 2019 blev en dansk speditørvirksomhed ved Retten i Glostrup idømt bødestraf for medvirken til ulovlig godskørsel ved at have indgået eksklusivaftale med en transportvirksomhed, som ikke havde tilladelse til at udføre godskørsel for fremmed regning.

Sagen startede i 2017, hvor transportvirksomheden flere gange blev standset af politiets Tungvognscenter Øst, og hvor det ved politiets kontrol blev konstateret, at der blev udført kørsel uden godstilladelse.
OK henter ny logistikchef i DSV
NavneEnergiselskabet OK har fået ny logistikchef. Søren Kejser er tiltrådt stillingen 1. maj og får ansvaret for OK's mere end 100 tankvogns-chauffører og for kørselsplanlægningen i OK's distributionscenter i Fredericia

37-årige Søren Kejser er udlært speditør i DSV og tager 14 års erfaring med fra virksomheden.
Husk at bestille ekstra nummerplade i god tid inden ferien
NyhedFlere og flere danskere har brug for en ekstra nummerplade, når de kører på ferie, fordi cykler eller bagagebokse dækker bagsiden af bilen. I 2018 blev der bestilt knap 65.000 ekstra nummerplader til personbiler i Danmark. Motorstyrelsen opfordrer bilisterne til at bestille nummerpladen mindst fire uger før afrejse

Hvis du skal have mountainbiken med på ferie eller skal bruge en bagageboks til alle de ting, du skal have med, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade i god tid.
Tusindvis af skyldnere risikerer at få klippet nummerplader i den kommende tid
NyhedSkattestyrelsen er påbegyndt en proces, hvor op imod 100.000 bilejere, som skylder staten penge for motorafgifter, i sidste ende kan risikere at få nummerpladerne klippet.

100.000 borgere kan i værste fald risikere at få sendt deres nummerplader til inddragelse hos politiet.

Skattestyrelsen begyndte i marts det store arbejde med at sende oplysninger til politiet om bilejere, som ikke har betalt deres motorafgifter. På baggrund af oplysningerne har politiet klippet de første nummerplader.
EN "TRYLLEKUNSTNER" SER DAGENS LYS !
DebatEn "Dansk" vognmands duo der kan trylle,- bliver Polens "redning" !

Polske vognmænd har ikke evnet,- det samme som den "danske" vognmand" !

Derfor er der opstået den såkaldte "Fillippiner-Finte" !

Den kan man så få afskaffet,- med dette "Danske" tryllenummer !


INTET ER UMULIGT FOR DEN,- - DER BÆRER VILJEN I HJERTET !
Tusinder skrotter deres gamle dieselbil
NyhedFlere end 10.000 danskerne har siden februar benyttet Miljøstyrelsens skrotningsordning for gamle dieselbiler.

Der er kommet markant færre gamle, osende dieselbiler på de danske veje siden Miljøstyrelsen forøgede skrotpræmien for gamle dieselbiler fra 2.200 til 5.000 kr.

Den nye ordning trådte i kraft 1. februar og indtil videre er flere end 10.000 gamle dieselbiler blevet skrottet.
FDL - Problematisk kamp mod social dumping: Det er alt for tidligt at juble
NyhedDet er fuldt forståeligt, at flere organisationer, vognmænd og danske chauffører, venter sig meget af det seneste politiske udspil om social dumping. Men det er desværre alt for tidligt at juble, for det har før vist sig, at politikerne, selv i flertals-situationer, er løbet fra deres løfter. Hvilket vi har oplevet gang på gang, og vel at mærke fra de selvsamme politikere, som på foreningernes generalforsamlinger og årsmøder, fortæller, hvor meget, de har knoklet, og gjort, for den danske vognmands-branche.
Rådet for Sikker Trafik - Sådan kan mange motorcykelulykker undgås
NyhedMotorcyklerne er igen på vejene, og det har allerede ført til dødsulykker. Hvis flere ulykker skal undgås, bør bilister og motorcyklister være mere opmærksomme på hinanden, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik, Rigspolitiet og landsforeningen for motorcyklister.

Det gode forårsvejr er kommet til Danmark, og det har fået mange motorcyklister på gaden. Desværre har der allerede været de første dødsulykker med motorcykler. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på hvilke situationer, der er særligt farlige for motorcyklisterne.
EN "GRATIS OMGANG" !
DebatJA,- der er valgkamp,- kan man godt mærke !

Uden den,- nok ingen "gode hensigter",- - - desværre !

NU,- vil man skærpe straffen for en specifik overtrædelse !

Og så vil man øge kontrollen med ulovlig parkering ?


DER MANGLER FAKTISK EN VÆSENTLIG "DETALJE" HER !
STRIBEVIS AF "DIFFUSE" OVERSKRIFTER,- - - SLØRER SANDHEDEN !
Debat"Fillippiner- Finten" bliver svær at tackle,- - lyder én !

En anden efter lyder "Kampen mod Social Dumping",- -på rastepladserne !

Social Dumping og lavtlønnede chauffører,- svækker tilliden til EU,- lyder en tredje !

INGEN lyder : Nu gør Danmark det Danmark KAN,- - og MÅ gøre ?


ALLE PROBLEMERNE ER SELVFORSKYLDTE,- - -GANSKE ENKELT !
DTL til møde med transportkommissæren om rastepladser
NyhedDTL-Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, var her til eftermiddag til møde med Transportkommissær Violeta Bulc om sikre og komfortable overnatningsmuligheder for chauffører. Ikke kun Danmark slås med problemer.

Både arbejdsgiver- og lønmodtagerside er gået sammen om at finde holdbare løsninger på overnatningsproblemerne for chaufførerne over hele Europa. Dårlige faciliteter, alt for få pladser og tyverier hører til hverdagen for mange af Europas chauffører, når de holder deres lovpligtige hvil på rastepladserne.
Nye europæiske anbefalinger til vedligehold og kontrol af låsemekanismer, der skal fastholde sættevogne på lommevogne
NyhedDet Europæiske Jernbaneagentur har udgivet en handlingsplan med anbefalinger til vedligehold og kontrol af låsemekanismer, der anvendes til at fastholde sættevogne på lommevogne.

I marts 2019 blev en taskforce (Joint Network Secretariat) under Det Europæiske Jernbaneagentur nedsat på opfordring af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
Politi - Målrettet hastighedskontrol på syv fynske vejstrækninger
NyhedSyv vejstrækninger i Fyns Politikreds er blevet udpeget til en målrettet hastighedsindsats med politiets ATK-biler (automatisk trafikkontrol) i 2019. Vejstrækningerne er udvalgt, fordi for høj hastighed har været en del af årsagen til ulykker med personskade.

-Ved at lave en målrettet hastighedsindsats på disse vejstrækninger håber vi, at få bilisterne til at sætte farten ned til den tilladte - og dermed forebygge ulykkerne. Det er desværre et faktum, at jo højere hastigheden er, jo større er risikoen for alvorlige personskade og trafikdrab
NU ER TAL JO,- - - BARE TAL !
DebatCharmeoffensiv fra Regeringen her i elvte time,- - før valget !

Dog er det fortsat "eksperternes" fine tal,- - man slynger om sig med !

63 "forslag" til forbedringer i kampen mod Social Dumping,- - på arbejdsmarkedet !

Dette dækker over det totale arbejdsmarked,- skal man huske på !


DER ER NOK IKKE HENTET MANGE TAL,- - - -FRA TRANSPORTBRANCHEN !
DTL: Regeringsudspil til bekæmpelse af social dumping tegner godt
NyhedDet bliver næppe den siddende regering, der kommer til at gennemføre de 63 forslag, som 3-partiregeringen har lagt frem. Men perspektiverne er gode, for langt de fleste forslag vil med de blå partiers kurs utvivlsomt kunne få flertal efter valget.

Det bliver næppe den siddende regering, der kommer til at gennemføre de 63 forslag, som 3-partiregeringen har lagt frem. Men perspektiverne er gode, for langt de fleste forslag vil med de blå partiers kurs utvivlsomt kunne få flertal efter valget.
Udbygning af Fynske Motorvej er sat i gang
TrafikTransport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har netop taget første spadestik til udbygningen af motorvejen på Vestfyn mellem Odense V. og Nørre Aaby. Motorvejen skal udbygges fra fire til seks spor for at afhjælpe trængselsproblemerne på Fyn.


Transport-, bygnings- og boligministeren tog i dag det første spadestik til udvidelsen af motorvejen på Fyn med hjælp fra en gravko.
FDL - Forfejlet kritik af miljøplan: Godstransport på lastbiler bliver stadigt mere grøn
NyhedDer er ikke meget, jeg er enig med transportminister Ole Birk Olesen i, men Ole Birk Olesen har ret i, at mange steder hersker en snæversynet opfattelse af, at den kollektive trafik er grøn transport, mens biltrafik, herunder naturligvis godstransport, udelukkende repræsenterer den sorte transport. Det er en forsimplet generalisering, som Birk Olesen, fremhæver. Og ingen bør være i tvivl om, at en sammenhængende, transportinfrastruktur er afgørende for at opretholde og videreudvikle vores samfund, så det bliver rustet til en fremtid, hvor flere bruger vores veje og skinner.
Scania - Danmarks bedste lastbilchauffør kåret
NyhedDen 23-årige chauffør Alexander Staun fra Horsens i Østjylland vandt i weekenden Danmarksmesterskabet i Scania Driver Competitions 2018/2019 foran den tidligere europamester.

Feltets yngste chauffør vandt konkurrencen foran Lars Søndergaard, der er den regerende europamester og Brian Poulsen, der vandt danmarksmesterskabet i 2012. I finalen, som blev afviklet i forbindelse med åbent hus i Ishøj, dystede i alt 12 finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, tekniske øvelser og førstehjælp.
MÅSKE LIGGER DER EN "FORKLARING" HER ?
DebatDette handler om "Godskørselsloven" !

Det handler også om "NORTA DOMMEN" !

OG,- naturligvis om "Godskørselslovens" § 6 stk. 3 !

MEN vi skal også kigge lidt på de såkaldte "Moderselskaber" !


DERFOR BLEV "GODSKØRSELSLOVEN" SMADRET !