Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Transportministeriet - Kommissionen offentliggør vigtig afgørelse vedrørende PostNord
NyhedEU-Kommissionen har nu endegyldigt fastslået, at en intern kapitaloverførsel på 3.5 milliarder svenske kroner fra PostNord til Post Danmark er sket på markedsvilkår og derfor ikke udgør statsstøtte. Samtidig er det afgjort, at kapitaltilførsler fra den danske og svenske stat til PostNord på i alt 667 millioner svenske kroner ikke kan godkendes som overførsler, der er sket på markedsvilkår.

EU-Kommissionen har i dag truffet sin afgørelse i to sager om PostNord. Afgørelsen vedrører en intern kapitaloverførsel i PostNord på 3,5 milliarder svenske kroner, der fandt sted 2018-2019 og kapitaltilførsler fra den danske og den svenske stat på hhv. 267 og 400 millioner svenske kroner til PostNord (i alt 667 millioner svenske kroner). Disse skete i slutningen af 2018.
ITD-sejr i PostNord-sagen: PostNord skal tilbagebetale næsten en halv milliard kroner
NyhedKommissionen har i dag truffet afgørelse i en klage fra ITD - brancheorganisation for den danske vejgodstransport - over ulovlig statsstøtte til Post Danmark. ITD klagede i november 2017 over danske og svenske kapitaltilførsler til Post Danmark (der er 100% ejet af PostNord), da støtten efter ITD’s opfattelse stiller Post Danmarks private konkurrenter i en helt urimelig konkurrencesituation. Det vækker glæde hos ITD, der længe har kæmpet for at få sat en stopper for de mange statskroner, der gennem de seneste år har flydt i en lind strøm fra den danske stat til Post Danmark.

DTL hilser EU-afgørelse om ulovlig statsstøtte til PostNord velkommen
NyhedPostNord skal betale 490 millioner kroner i ulovlig statsstøtte tilbage, har EU-Kommissionen afgjort. Statens beskyttelse af PostNord må ophøre, siger DTL's direktør Erik Østergaard

Statsstøtte til PostNord på næsten en halv milliard var ulovlig, og pengene skal nu betales tilbage til den svenske og den danske stat. Det har EU-Kommissionen netop afgjort.

- Afgørelsen viser, at vi har haft ret hele tiden, når vi igen og igen har fremført, at statens støtten til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence,
Transportministeriet - Slut med coronarestriktioner i den kollektive transport
NyhedMandag forsvinder kravet om pladsbillet på de lange togture, og dermed er det helt slut med coronarestriktioner i den kollektive transport.

Efter mere end halvandet år med forskellige restriktioner i den kollektive transport er det fra næste uge igen hverdag, som det så ud før corona. Fra mandag den 13. september 2021 bliver kravet om pladsbillet på intercity- og intercitylyntog fjernet, og dermed er der også mulighed for at komme med som stående passager.
Ny undersøgelse: Ambulancereddere får stress af jobbet - frygter for patienter
NyhedOver halvdelen af ambulancereddere melder, at jobbet går ud over deres psykiske vé og vel. Mere end otte ud af ti af dem overvejer at forlade erhvervet. Og hos mere end syv ud af ti går stigende vagtpres ud over deres familieliv. Det viser en ny undersøgelse fra Reddernes Fagforening, der nu frygter for patienternes vé og vel.

Søvnløshed, irritabilitet, mangel på empati, trykken for brystet og hjertebanken og for lidt tid til familien er blot nogle af de symptomer på stress, som ni ud af ti ambulanceredderne i Danmark oplever grundet jobbet.
El-lastbiler kører nu varer til Fredensborg Kommune
NyhedMandag morgen blev varer til kommunen for første gang leveret af en MAN eTGM lastbil, som er 100 pct. eldreven.

Lastbilen kommer fra firmaet City Logistic A/S centrale lager, hvor varer til rådhuset omlastes, så der kun kommer én elbil dagligt i stedet for mange små leverancer i løbet af dagen. Og som noget nyt kan varerne nu også blive leveret af en eldreven lastbil. Lastbilen er støjsvag, udledningsfri og har en rækkevidde på op til 190 km. Lastbilen kan enten lade op på 8 timer ved hjemmeopladning eller 4 timer ved hurtigopladning.
Movia - Nye dokumentationskrav forsinker renoveringen af Østbanen
NyhedMovias lokalbaneselskab, Lokaltog, er i gang med at forberede renoveringen af Østbanen mellem Køge, Faxe og Stevns. Som led i forberedelsen skal Miljøstyrelsen beslutte, om projektet kræver en egentlig VVM-høring først. I forlængelse af Amager Fælled-sagen er Lokaltog blevet bedt om yderligere oplysninger om projektets miljøpåvirkninger og varslet længere sagsbehandlingstid. Det forsinker tidsplanen for renoveringen af Østbanen og dermed projektets færdiggørelse til andet halvår 2023.

Østbanen skal i de kommende år gennemgå en større renovering. Den 50 km lange banestrækning skal danne rammen om renovering af skinner og sveller.
Movia og 11 kommuner vælger grønt med 34 nye klimavenlige elbusser
NyhedMobilitetsselskabet Movia fortsætter sammen med kommunerne den grønne omstilling af kollektiv transport. Med Movias nye udbud kommer Solrød, Rudersdal, Furesø og Allerød med på den grønne bølge, når 34 nye klimavenlige elbusser triller ud på vejene til næste år.

Movia og 11 kommuner har med et nyt udbud valgt at sende yderligere 34 nye klimavenlige elbusser på vejene fra slutningen af næste år. Hermed vil 24 pct. af Movias busflåde fra udgangen af 2022 være elbusser.
YX Truck præsenterer nye truckanlæg på Transport 2021
NyhedTransportbranchens foretrukne mødested Transport 2021 åbner igen i år op for vidensdeling og idéudvikling, når messen løber af stablen i midten af september. Traditionen tro vil olieselskabet YX Truck også være til stede på messen, hvor de i år præsenterer nyheder om nye truckanlæg.

Den 16.- 18. september 2021 åbner dørene for Transport 2021. Tre dage, hvor transportbranchens fremtid, nye services og udvikling diskuteres og præsenteres. Messen er længe ventet, efter at den blev udskudt fra april 2021.
ER JOBBET ET LEVEBRØD,- - -ELLER EN "LIVSSTIL" ?
DebatVi taler om et fag,- der i mange år har været ret turbulent !

Er der ikke det ene til debat, -så er der noget andet !

Der er ligesom opstået to "grupper",- måske endda tre "grupper" !

Personlige forhold og holdninger,- spiller en stor rolle,- for mange !


FORSVINDER DE DANSKE CHAUFFØRER MON HELT NU ?
Vejdirektoratet hæver hastigheden på Fynske Motorvej mellem Odense V og Gribsvad
TrafikFra torsdag den 9. september kan trafikanterne køre lidt hurtigere på strækningen mellem Odense V og Gribsvad. Vejdirektoratet hæver nemlig hastigheden på de ca. 10 km motorvej fra 110 til 130 km/t.

Hen over forsommeren blev der på strækningen udlagt klimavenlig asfalt. Asfalten er nu kørt til, så hastigheden kan sættes op.

”På den klimavenlige asfalt opstår der en tynd membran, der skal slides af før der er optimalt vejgreb. Vejdirektoratet har løbende hen over sommeren tjekket asfalten,
DOT spørger kunderne – hvordan får du det bedste overblik over din station?
NyhedEr der elevator til min kørestol? Er der parkering til min cykel? Hvor kan jeg stille bilen? Og hvor kan jeg købe min kaffe? Mange af DOTs kunder vil gerne have svar på disse spørgsmål allerede før ankomsten til stationen. I løbet af sommeren har kunder derfor testet en hjemmeside, der i fremtiden kan give et overblik over tilgængeligheden på den station, de skal til.

Når man ankommer til en station med bil, cykel, barnevogn eller kørestol, så betyder det noget at vide, hvilke faciliteter der er - og at der er tilgængelighed for alle. Derfor er DOT Din Offentlige Transport, gået i gang med hjælp af tilgængeligehedseksperter at undersøge,
Scania - Nye ammunitionskøretøjer leveret til Flyvevåbnet
LastScania har nyligt leveret to ud af fem CAT-biler (CAT = Centraliseret Ammunitions Tjeneste) til Flyvevåbnet.

Lastbilerne skal ikke blot bruges lokalt på flyvestationen, men også på øvelser overalt i verden, samt i forbindelse med internationale operationer.

Lastbilerne er af typen P280 B4x2LB CrewCab, hvilket er en to-akslet med 9 L 280 HK motor, opticruise, fuld luftaffjedring samt mandskabskabine.
DTL - Nu ryger 11 kilos-reglen endeligt
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht (S) har fundet flertal i Folketinget for sit forslag om at skrotte 11 kilosreglen for vognmandkørsel i varebiler. Til gengæld stiger vægtgrænsen for, hvornår varebilen skal omfattes af reglerne fra 2.000 kilo til 2.500 kilo.

Tvivlen om, hvorvidt den forkætrede 11 kilos-regel bliver fjernet fra godskørselsloven er nu væk. Det forlyder, at transportminister Benny Engelbrecht (S) har fundet flertal for at fjerne reglen, der betyder, at varebilvognmænd er sluppet for at skulle have vognmandstilladelse osv., hvis de kører med kolli under 11 kg.
ITD - Farvel til den skadelige 11 kilo-regel
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht har netop sendt et lovforslag i høring, som indeholder et forslag om at fjerne den såkaldte 11 kilo-regel. Den regel har stået i vejen for at sikre fair konkurrence mellem lastbiler og varebiler. Der har hidtil ikke været flertal i Folketinget for at fjerne reglen, men med lovforslaget ser det nu ud til, at transportministeren har fundet et flertal. Det glæder ITD, der længe har arbejdet aktivt for at få fjernet reglen, og derfor skal der lyde en stor ros til ministeren for at fremsætte lovforslaget.
Dom mod Kurt Beier Transport A/S og ledende medarbejdere er endelig
NyhedDer er ikke rimelig udsigt til, at landsretten vil komme frem til et andet resultat i sagen mod transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S og ledende medarbejdere, der 25. august ved Retten i Sønderborg blandt andet blev frifundet for åger. Statsadvokaten i Viborg anker derfor ikke dommen.

Statsadvokaten i Viborg anker ikke sagen mod det danske transportfirma Kurt Beier Transport A/S og ledende medarbejdere i selskabet. Ved Retten i Sønderborg blev selskabet og de ledende medarbejdere i august blandt andet frifundet for åger i forhold til ansættelse af chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka,
JAMEN 3F,- -HVORFOR KUN EN POLITI-ANMELDELSE ?
DebatFørst en tak for,- at I foretog anmeldelsen,- og fik stoppet svineriet i Padborg !

Også stor tak,- fordi i bidrog til sagen,- med foto´s og andet afgørende !

Der skal også lyde en tak,- fordi i lavede udregninger,- der klart viste grov underbetaling !

OG,- så er der vist ikke mere,- I fortjener tak for,- i den sag !


JA 3F,- - I BURDE NOK HAVE ANLAGT SAG OM UNDERBETALING !

Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på rute 6 Roskildevej og Overdrevsvejen gennem Hillerød
TrafikI de næste fire uger udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 6 Roskildevej fra Hillerødmotorvejen og Overdrevsvejen til Isterødvejen - bortset fra de to nye kanaliseringsanlæg ved det nye super sygehus, som er under opførelse.

For at genere trafikanterne mindst muligt bliver vejarbejdet udført i aften- og nattetimerne mellem kl. 19.00-05.00.