Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
FDL - ADGANG FOR INTERNATIONAL GODSTRANSPORT OPDATERES
Nyhed

Ændringer af forordning 1071/2009 – 1072/2009 – 1024/2012 fra 21. februar 2022

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har aldrig lagt skjul på utilfredshed med den manglende interesse for brug af (Artikel 10) Beskyttelsesforanstaltninger i 1072/2009, havde Trafikstyrelsen og 3F, ATL, DI Transport, Dansk Erhverv, Danske Speditører, DB, ITD og DTL udvist samme interesse for rettidig omhu havde den danske godstransport set anderledes ud idag.
Mange arbejdsulykker i brancher, der transporterer gods på veje
Nyhed

Ansatte, der arbejder med at transportere gods på veje, som fx i postvæsenet, har en høj forekomst af arbejdsulykker. Det viser tal fra Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har lavet en gennemgang af anmeldte arbejdsulykker i brancher, der transporterer gods på veje. Tallene, der dækker over perioden 2015-2020, viser her, at der er en høj forekomst af arbejdsulykker i brancher som fx Vejgodstransport og postvæsenet.
Toyota brintbus klar til drift i København
Bus

En helt ny emissionsfri brintbus fra Toyota og CaetanoBus har netop indtaget vejene i og omkring København. Dermed er hovedstadens første brintbus en realitet. Et af Nordens største offentlige transportselskaber, Nobina, har lejet bussen af Toyotas mobilitetsselskab, KINTO, og skal drive brintbussen, som får sin daglige rute på linje 300S mellem Lyngby og Ishøj. Her vil passagererne opleve en stort set lydløs bus, hvis eneste udledning under kørslen er vand. Bussen har en rækkevidde på over 400 km, og det tager blot ni minutter at tanke den fuldt op.

Arla får godkendt CO2-reduktionsmålet for driften til at nå 1,5 °C-målsætningen
Nyhed

Arla Foods har mere end fordoblet sin målsætning for at reducere udledning af drivhusgasser i driften fra 30 til 63 procent frem mod 2030. Det nye mål er netop blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet iht. de nødvendige reduktioner for at holde den globale opvarmning på 1,5 °C.

Efter Arla har implementeret klimatjek på næsten 8.000 Arla-gårde for at fremskynde reduktionen af drivhusgasser på gårdniveau, udvider andelsselskabet nu sine tiltag inden for produktion og logistik for at sætte yderligere skub i bekæmpelse af klimaforandringer.
Buslinje 141 og 149 kører nu på El
Bus

Fra 10. januar 2022 ruller nye miljøvenlige busser rundt på vejene i Albertslund. Buslinje 141 og 149 er blevet udskiftet med elbusser.

Skal du med bussen mellem Albertslund og Glostrup, kan du nu tage den med ekstra god og grøn samvittighed. Movia har gjort linjerne 141 og 149 mere miljøvenlige og indsat otte nye elbusser fra 10. januar 2022. Det betyder at CO2-udledningen mindskes med 370 tons, NOx-udledningen mindskes med 1,1 tons og partikeludledningen mindskes med 4 kg årligt på de to buslinjer.
Politi - Bøde på 35.000 DKK og kørselsforbud var blandt i alt 34 overtrædelser af cabotagereglerne
Nyhed

Tungvogncenter Nord, der er del af Nordjyllands Politis Færdselsafdeling, foretog den 3. - 5. januar målrettet kontrol mod lastbiler og cabotagetransporter.


Mellem den 3. og den 5. januar 2022 udførte Tungvogncenter Nord målrettet kontrol mod lastbiler, der udfører cabotagetransporter. I alt 34 overtrædelser vedrørende cabotagereglerne blev konstateret ved kontrol af 97 lastbiler og tre varebiler. Alle paragrafferne/artiklerne i EU-forordningen blev taget i brug.
Rekord på Fanølinjen
Skib

Fanølinjens færgerute mellem Esbjerg og Nordby på Fanø har sat rekord i 2021. Aldrig før i rutens historie har der været flere biler og passagerer med til og fra øen i Vadehavet.

Der har været travlt hos Fanølinjen i 2021. Rederiets opgørelse over trafiktallene fra sidste år viser, at der aldrig før i rutens historie har været flere passagerer og biler med på trillinge-færgerne, Fenja, Menja og Grotte, som sejler mellem Esbjerg og Nordby på Fanø.
Nu kan danskerne betale benzin med nummerpladen
Nyhed

Som kun 2. land i verden kan kunder hos Circle K i Danmark nu betale benzin med nummerpladen. Løsningen hedder ’EASY FUEL’ og det betyder, at du kan betale for dit brændstof fuldstændig kontaktløst.

I dag åbner en Danmarksnyhed og næsten også en verdensnyhed, hvis det altså ikke var fordi den svenske del af Circle K kom os danskere i forkøbet: Når Circle Ks danske kunder parkerer ved en stander for at tanke benzin, behøver de ikke længere fiske plastikkortet op af lommen. Som de eneste brændstofkunder i landet, kan de i stedet nøjes med at betale via bilens nummerplade.
DTL: Politisk dans om PostNord må blive den allersidste
Nyhed

Efter flere års uro om Postnord lægger transportminister Benny Engelbrecht nu op til en mere grundlæggende diskussion om fremtidens postbetjening i Danmark fremgår det af Jyllands-Posten i dag mandag. DTL - Danske Vognmænd er glade for den flig af fornuft, der følger med ministerens initiativ og støtter Venstres transportordfører.

De politiske instrumenter er i disse dage ved at blive stemt på Slotsholmen for det, som transportministeren kalder en ”grundlæggende diskussion” om postbetjeningen i Danmark. Målet er tydeligvis at orkestrere en bred aftale om PostNords fremtid på markedet,
DTL - Optimering af lastbilers vægte og dimensioner går hånd i hånd med klima og økonomi
Nyhed

DTL - Danske Vognmænd har store forventninger til en udmøntning af de åbenlyse gevinster for samfundet, klimaet og vognmandserhvervet, som ligger i den analyse af optimering og tilpasning af national vægt- og dimensioneringsregulering, som Færdselsstyrelsen netop har offentliggjort.

Analysen ligger i fin forlængelse af anbefalingerne fra Klimapartnerskabet for Landtransport, som DTL og en stribe andre brancheorganisationer afleverede til regeringen i marts 2020.
Region Sjælland - I må ikke svigte Østbanen
Nyhed

Det skaber fornyet usikkerhed om Østbanens fremtid og stor frustration hos borgmestrene fra Køge, Stevns og Faxe kommuner samt hos regionsrådsformanden i Region Sjælland, at der nu er opstået tvivl omkring, hvordan afsatte midler til vedligeholdelsesefterslæb på de danske lokalbaner skal fordeles.

Skinner og spor på Østbanen skal udskiftes og renoveres, hvis der fortsat skal køre tog på strækningen. Totalrenoveringen forventes at koste op mod 510 millioner kroner. Det er veldokumenteret, at Region Sjælland ikke har de nødvendige økonomiske muskler til at gennemføre renoveringen uden at gennemføre 1-til-1 besparelser på andre busser og toglinjer.
Høring: Ny gods- og buskørselsbekendtgørelse samt ændring af visse former for kombineret godstransport
Info

Færdselsstyrelsen har netop sendt udkast til nye bekendtgørelser om gods- og buskørsel i høring. Samtidig er der ændringer til bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport. Ændringerne sker som led i gennemførelsen af EUs Vejpakke.

ITD - Ny analyse viser store klimagevinster ved længere og tungere lastbiler
Nyhed

En ny analyse, som følger op på den politiske aftale om Grøn Omstilling af Vejtransporten, peger på, at det både er en gevinst for samfundet og klimaet, hvis vognmændene får lov at køre med længere og tungere køretøjer. ITD har bidraget med en række centrale forslag i analysen, der kan reducere lastbilernes CO2-aftryk og effektivisere transporterhvervet.
STOP STØTTEN TIL ØSTEUROPA !
DebatMan sælger jo heller ikke våben til terrorister !

Princippet er det samme !

Kampen mod EU,- betales af penge fra EU !

Fortsat støtte,- - vil være selvmord !


DET ER IKKE JURA,- - -MEN SUND FORNUFT !
TUR.dk - To nye film om buschaufføruddannelsen
Nyhed

TUR står bag to nye film om buschaufføruddannelsen med særligt fokus på, hvorfor det er fedt at tage netop denne uddannelse. Filmene henvender sig både til uddannelsesparate unge, deres forældre og vejledere.

I TURs nye film om buschaufføruddannelsen kan unge blive klogere på, hvorfor det er fedt at tage uddannelsen til buschauffør.
Danmarks tredje mest solgte bil er en varebil
Nyhed

Varebiler og Ford hænger uløseligt sammen. Med 7.072 solgte enheder er Ford igen den ubesejrede markedsleder på varebiler i 2021. Det er ottende år i træk, at Ford har solgt flest varebiler på året. Fords mest populære varebil har endda fundet vej til top tre på listen over de mest solgte biler, og dermed har Ford hele to biler i toppen af salgslisten over totalmarkedet i 2021.
Elektriske Andelsbusser til Møn og Stevns
Nyhed

Det bliver nemmere og grønnere at komme rundt til turistattraktionerne på Møn og Stevns. Energi- og fibernetkoncernen Andel har afsat 17 millioner kroner til et treårigt forsøg med eldrevne andelsbusser.

Forventningen er, at de nye elektriske busser allerede til sommer kan transportere op mod 50.000 passagerer – i form af borgere fra Region Sjælland og turister til Møns Klint, Stevns Klint og andre attraktioner i nærområdet.
Danmarks første plugin-hybridlastbil skal køre med medicin
Last

Få dage før nytår kunne Region Sjælland bryste sig af at kunne sætte Danmarks første plugin-hybridlastbil i drift. Lastbilen, en Scania P 320 B4x2 med efternavnet PHEV (Plugin Hybrid Electric Vehicle), skal bl.a. transportere medicin, laboratorieprøver og andet medicinsk udstyr mellem Region Sjællands hospitaler i Køge og Roskilde.

Elektrificeringen af den tunge transport er ved at komme op i omdrejninger. Elektriske lastbiler er ved at vinde indpas som bl.a. renovationslastbiler i de større byer, mens det har knebet med at få elektriske lastbiler ud at køre på de lidt længere strækninger.
Et helt vogntræk til entreprenørbranchen
Last

Det er et flot vogntræk der nu skal køre i Odder og omegn hos Hov Anlægs- og Entreprenørfirma ApS. På et Scania R 520 V8 XT chassis er der monteret et SAWO wirehejs af typen CLF432S-3W med optrækskapacitet på 28 ton. På hejset sidder et NOPA CPL320 containerlad med 1.000 mm sider og pendel lodret i begge sider.

Bag hejs og container sidder en 30 tm HIAB kran, som er en X-HiPro 302 EP-5 XSD, der kan nå 15,1 meter ud i rækkevidde. Den er monteret på et SAWO aftageligt krankonsol.
Molslinjen - Rekord på Samsølinjen
Skib

Samsølinjens færgerute mellem Kalundborg og Ballen på Samsø har sat rekord i 2021. Aldrig før i rutens historie har der været flere biler og passagerer med til og fra øen i Kattegat.

Der har været travlt hos Samsølinjen i 2021. Rederiets opgørelse over trafiktallene fra sidste år viser, at der aldrig før i rutens historie har været flere passagerer og biler med på færgen M/F Samsø, som sejler mellem sjællandske Kalundborg og Ballen på Samsø.
Nyt år, nyt flyselskab med fast fragtrute i Billund Lufthavn
Fly

Billund Lufthavn har skudt året i gang med et nyt, fast samarbejde med et fragtflyselskab. Bluebird NORDIC har taget hul på en helt ny fragtrute med fem ugentlige operationer til og fra Billund Lufthavn. 2021 sluttede som det bedste år for Billund Lufthavns luftfragt. 2022 byder på endnu flere gode nyheder.
Region Hovedstaden tager 100 nye ladestandere i brug
Nyhed

Som del af et større ladeinfrastrukturprojekt med etablering af mere end 300 offentlige ladestandere frem mod 2024 indvier Region Hovedstaden nu de første 100 i rækken. De skal gøre det nemmere for både borgere og medarbejdere at køre grønt.

Borgere og medarbejdere ved Region Hovedstadens hospitaler og matrikler får fremover nemmer ved at finde en ladestander, når de ankommer i en elbil. I samarbejde med operatøren Spiri kan regionen nemlig indvie 100 ladestandere denne uge, og mange flere kommer til i de kommende år:
METROEN RUNDER EN MILLIARD PASSAGERER
Metro

Siden åbningen i 2002 har 1 mia. passagerer rejst med Metroen i København. Nye metrostationer åbner i 2024, og flere stationer og linjer er allerede på tegnebrættet.

Antallet af passagerer, der rejser med Københavns Metro, har været støt stigende stort set siden åbningen i 2002. Med i alt en milliard rejsende har Metroen nu rundet en gigantisk milepæl.

”Vores metro er fantastisk, og den har været med til at løfte København til den enestående by, vi har i dag. Metroen er socialt og klimamæssigt bæredygtig, fordi den gør det muligt at bo i en velfungerende by uden at eje en bil, og den bringer os alle sammen tættere sammen.
Ny bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre samt fritagelse for partikeludledningsafgift
Nyhed

Færdselsstyrelsen udsteder en ny bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre. Samtidig er der mulighed for afgiftsfritagelse for partikeludledningsafgift ved anvendelse af den nationale ordning.
Færdselsstyrelsen udsteder en ny bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre


Det sker som en konsekvens af indførelsen af miljøzoner med skærpede krav til diesel person- og varebiler.

Bekendtgørelsen fastsætter betingelserne for godkendelse af partikelfiltre, der eftermonteres på person-og varebiler, som er godkendt efter Euro 4, Euro IV eller lavere euronormer.
Ny bekendtgørelse om Færdselsstyrelsens gebyrer på vejtransportområdet
Nyhed

Bekendtgørelsen regulerer Færdselsstyrelsens gebyrer på vejtransportområdet gældende for 2022.

Afgiften for udstedelse, fornyelse og ændring af tilladelse til at udføre erhvervsmæssig persontransport i bekendtgørelsens § 6 er ændret til et gebyr som følge af lov nr. 2395 af 14. december 2021 om ændring af taxiloven (Dokumentationskrav til brug for tilsyn og med hensyn til danskkundskaber for chauffører, gebyrer og overenskomstkrav for tilladelser i henhold til tidligere gældende lov om taxikørsel m.v.).