Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Elektrisk Citaro gør én helt elektrisk
Med en batterikapacitet på 243 kWh er Mercedes-Benz’ nye eCitaro med en el-motor ved hvert baghjul en behagelig køreoplevelse for chauffører og passagerer - hele dagen igennem. Og den skal som udgangspunkt kun have elektrisk behandling om natten, når den holder i depot. Mercedes-Benz er dog indstillet på at levere en eCitaro med pantograf på taget, for de kunder, der har behov eller ønsker mulighed for supplerende hurtig ladning i løbet af dagen. Magasinet Bus havde i begyndelsen af december lejlighed til en længere køretur i en eCitato i Mannheim og omegn


· Busvognmand i Brørup fik den første
Papuga A/S i Brørup fik et par uger før jul leveret det første eksemplar af den helt nye dobbeltdækker Setra 531DT, der er registreret i Danmark. Carsten Papuga fortæller til Magasinet Bus, at den nye dobbeltdækker, der ud over chaufføren har plads til 79 passagerer og en rejseleder, som noget af det første skal hjælpe med at køre julerejsende ud og hjem for FlixBus


· Polske el-busser kører på nul-emmissionslinie i Frakkfurt
Den polske busproducent, Solaris, har leveret fem el-busser, der er sat ind på en særlig nul-emissionslinie - linie 75 , der er ren elektrisk og forbinder to uddannelsesområder i Frankfurt am MainMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

EEN ELLER TO OVERENSKOMSTER ?

DebatHvornår er der tale om én eller to overenskomster ?

Handler dette blot om,- korrekt ordlyd,- - eller om selve indholdet ?

Burde det egentlig ikke mere handle om "anvendelsen" ?

NU handler det åbenbart om "type-opdelt" og "time-opdelt" ?


KAN DETTE OVERHOVEDET VÆRE RIMELIGT ?

DAF og NYSCAN Trucks har fået papir på hinanden

NyhedMindre end to måneder efter, at NYSCAN Trucks A/S offentliggjorde sine planer om at etablere sig som autoriseret DAF partner på Sjælland og Lolland-Falster, har de to parter nu fået papir på hinanden. NYSCAN Trucks er allerede i fuld gang med at indrette DAF lastbilcentre i Køge og Sakskøbing, og de første lastbilspecialister er allerede ansat til at tage sig af de fremtidige DAF kunder.

Den hollandske lastbilproducent DAF er repræsenteret af ca. 1.000 autoriserede salgs- og serviceforhandlere på det europæiske marked.

Ambulance Syd skal have nye ambulancer

NyhedDe Mercedes-ambulancer, redderne i Ambulance Syd kører i i dag, er mere end tre år gamle og har efterhånden mange kilometer på tællerne. Derfor står de over for en udskiftning. Et nyt fællesindkøb, som tre regioner står bag, betyder, at Ambulance Syd begynder at skifte sine ambulancer til næste år.

Et bedre bårerum, mere sikkerhedsudstyr og flere hestekræfter. Det er nogle af de fordele, patienter og reddere vil opleve, når Ambulance Syd fra august næste år begynder at skifte de nuværende ambulancer ud med nye. De nuværende ambulancer er af typen Mercedes Sprinter 316, og de nye bliver af typen Volkswagen Crafter 2,0.

Ny lov om ansvarsforsikring: Spar 1.600 kr. og undgå et dagsgebyr på 250 kr.

NyhedHar du et køretøj, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring? Så gør du klogt i at skynde dig at tegne en forsikring inden nytår eller afmelde den hos Motorregistret. Efter nytår vil DFIM nemlig opkræve et gebyr på 250 kr. om dagen, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring - uanset om du kører i dit køretøj eller ej. I den forbindelse har Mikonomi.dk undersøgt forsikringspriser og fundet frem til, at du kan spare 1.600 kr. om året ved at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber.

Travlhed på Storebæltsbroen i julen

NyhedTaskerne er pakket med julegaver, og de kommende dage vil mange rejse på kryds og tværs af Danmark. Det betyder, at der bliver ekstra travlt på Storebæltsforbindelsen. Godt 250.000 bilister ventes at passere broen mellem den 22. – 27. december for at komme hjem til familien i julen. Især 2. juledag bliver en travl rejsedag.

Prognoserne for juletrafikken indikerer, at der vil være to store rejsedage, nemlig den 23. december, hvor det største pres ligger i tidsrummet 10 til 16 i vestgående retning mod Fyn og Jylland

Nye regler om indberetning for større pakkeleveringsvirksomheder

NyhedFra 1. januar 2019 skal danske pakkeleveringsvirksomheder, herunder kurér- og ekspresvirksomheder, som har over 50 ansatte, indberette en række oplysninger om virksomheden til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Blandt oplysningerne, der skal indberettes, er en række baggrundsoplysninger om virksomheden.

Herudover skal virksomhederne hvert år senest den 30. juni indberette en række grundlæggende statistiske oplysninger til styrelsen som årlig omsætning, antal ansatte og antal befordrede postforsendelser.

DTL - KONTROLLER VOGNTOGETS SAMMENKOBLING

NyhedKører man med en lastvogn med en tilkoblet påhængsvogn, bør man have fokus på sammenkoblingen.

Det sker jævnligt, at lastbiler må lade påhængsvognen stå og fortsætte solo, fordi koblingsværdierne ikke passer ved politikontroller.

Er der tale om et kærrevogntog, bør man have skærpet opmærksomhed på hele kæden, det være sig både påhængsvognskobling, trækstangen og værdier. Hvis der er tale om en fireakslet lastvogn med en tilkoblet treakslet kærre med en tilladt vogntogsvægt på over 54 ton, bør man også have fokus på, at afstanden fra lastvognens bageste aksel til kærrens forreste aksel overholder lovkravet på mindst fire meter i akselafstand.

Enigt Folketing ønsker selvanmelderordningen afskaffet

Nyhed Samtlige af Folketingets partier er enige om at afskaffe selvanmelderordningen for køretøjer, der eksporteres. Samtidig melder partierne sig klar til at tage initiativer på importområdet, når dette er undersøgt, ligesom leasingområdet genbesøges, når evalueringen af sidste års stramning ligger klar i det nye år.

Folketingets partier er enige om at afskaffe selvanmelderordningen på eksportområdet – en ordning, hvor bilbranchen selv vurderer værdien af de biler, der eksporteres. Beslutningen sker på baggrund af, at Motorstyrelsen og Rigsrevisionen har afdækket en række udfordringer med biler, der selvanmeldes til eksport.

EU-Rettens domme om Femern Bælt-projektet

NyhedFemern Bælt-forligskredsen (V, LA, K, S, DF, RV og SF) blev den 18. december 2018 orienteret om de domme, som EU-retten afsagde den 13. december 2018 om godkendelsen af finansieringen af Femern Bælt-forbindelsen.

EU-Retten annullerede den 13. december 2018 Kommissionens godkendelse af finansieringen af Femern Bælt-projektet fra 2015. Begrundelsen i rettens afgørelse er, at Kommissionen begik en procedurefejl ved ikke at indlede en formel undersøgelsesprocedure og ved ikke at have undersøgt, hvilke betingelser for udbetaling af statsgarantierne der skal fastsættes i låneaftaler mv.

Nu stopper FlixBus også i Aarhus Vest

BusPassagerer fra det vestlige Aarhus har nu fået lettere ved at komme med fjernbus til København, Odense og andre større byer i Danmark. FlixBus har nemlig åbnet et nyt stoppested i Tilst.

Stadig flere tager fjernbussen fra Aarhus, og nu har aarhusianere i vest fået endnu en mulighed for at rejse nemt og komfortabelt rundt i landet. FlixBus har nemlig åbnet et nyt stop ved OK Truck Stop på Borumvej 37 i Tilst.

- Vi håber, at vi med dette stop kan gøre rejsen endnu lettere for passagerer i Aarhus Vest, som skal besøge venner og familie rundt i landet eller for eksempel en tur til København og arbejde, siger Lotte Rystedt, presseansvarlig ved FlixBus Danmark.

Movia - Hvorfor er det så svært med mobiliteten - der hvor der er længere mellem husene?

NyhedDer er længere mellem alternativerne til bilen, i takt med at afstanden mellem husene øges. Derfor er bilen for mange det primære transportmiddel. Men skal to biler i husstanden være forudsætningen for, at kunne bo på landet? Og hvad med de mange der ikke kan, eller ikke længere ønsker, at køre bil?

Shell netværk vokser videre med fire nye stationer

NyhedDCC Energi, som står bag netværket af Shell stationer i Danmark, fortsætter i 2019 udbygningen af stationsnettet. Allerede i januar åbner fire nye stationer, når tidligere stationsejere fra Statoil træder ind i kredsen af Shell stationer.

I Jylland åbner to nye bemandede Shell stationer i hhv. Tørring, og Ryomgaard, mens der i Nørre Nebel åbner et ubemandet Shell Express anlæg. Og på Sjælland får Sorø også et nyt, ubemandet Shell Express anlæg. Alle fire stationer får hele palletten af Shell brændstof.

Norsk - Ukehvil: Den sovende regelen

Nyhed
Det har nå gått et år siden EU-domstolen fastslo at 45-timers ukehvil ikke skal avholdes i bilen. Siden den gang har gebyrene rullet inn og stadig flere transportører tvinges til å tilrettelegge for ekstern overnatting. Bortsett fra i Norge.


– Jeg vil si at de fleste som står her, avholder 45-timers ukehvil, sier Alari Alumets. 26-åringen fra Estland tilbringer sitt aller første døgn på Fugleåsen døgnhvileplass. Til tross for å ikke ha vært her før, kan han med flere års erfaring fra langtransport plukke ut hvem som sannsynligvis vil stå her gjennom hele helgen. Selv tar han bare døgnhvilen.

Læs hele artiklen hos NLF via dette Link

FDL - Miljøforkæmperne tænker ideologi frem for praksis: Stop angreb på transport-sektoren

NyhedDer går stort set ikke en dag, hvor vi ikke bombarderes med nye, ”opsigtsvækkende” historier og advarsler om, hvor lidt vi gør for miljøet. Her står ikke mindst transport-sektoren og landbruget for skud, præcis som de to brancher altid har gjort. Men hvad med de mange andre ”syndere”? Dem taler man ikke så meget om, for dem er der jo stemmer i op til et folketingsvalg. Her tænker jeg på brændeovne, plæneklippere og både skibsfart og fly, som i den grad bruger brændstof.

Fortsat fald i godstransporten med danske lastbiler

NyhedGodstransport med danske lastbiler 3. kvt. 2018

Det samlede transportarbejde (gods gange distance) med danske lastbiler faldt 5 pct. i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Faldet dækker over et fald i den nationale transport på 4 pct. og et fald i den internationale transport på 7 pct. Samlet udgjorde danske lastbilers transportarbejde i tredje kvartal 3,5 mia. tonkm. I denne Nyt ser vi nærmere på konkurser i den danske vejgodsbranche sammen med væksten i transportarbejdet.


Læs på Danmarks Statistik via Link

Udkast til ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort sendt i høring

NyhedFærdselsstyrelsen har sendt et udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort i høring. Der er høringsfrist den 23. januar 2019.

I forbindelse med den kommende indførelse af den nye intelligente takograf i juni 2019 bliver bekendtgørelsen om udstedelse af takografkort ændret.

Ny aftale om kontrol af dyretransporter får blandet modtagelse af Dyrenes Beskyttelse

NyhedDer er både glæde og skuffelse over den aftale om kontrol af dyretransporter, som regeringen og Dansk Folkeparti netop har præsenteret. Dyrenes Beskyttelse havde forventet en bredere aftale med større tiltag fra EU’s suverænt største eksportør af smågrise.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i dag præsenteret en ny aftale om kontrol af dyretransporter. Aftalen kommer i kølvandet på en stribe afsløringer, som den seneste tid har konstateret kritisable fejl og svigt i Fødevarestyrelsens kontrol med dyretransporter. Men den nye aftale vækker ikke kun begejstring hos Dyrenes Beskyttelse.

Regeringen og DF skruer kraftigt op for kontrollen med dyretransporter

NyhedDe seneste 10 år er antallet af dyretransporter steget betragteligt, uden at kontrollen er fulgt med. Derfor har miljø- og fødevareministeren nu aftalt med Dansk Folkeparti, at kontrollen med dyr på vej ud af Danmark øges markant.

Dansk landbrugs eksport af levende dyr ud af Danmark er gået kraftigt i vejret i det seneste årti. Antallet af levende grise, som transporteres over otte timer, er steget fra 1,9 mio. i 2007 til godt 9,4 mio. i 2017. Men kontrollen med eksport-lastbilerne har i samme periode ligget stille på 100 årlige kontroller.

Aftale om arbejdstid for togførere i Fjern- og Regionaltog på plads

NyhedDSB og Togpersonalets Områdegruppe (TPO) er enige om indholdet af en lokalaftale om arbejdstiden for togførerne i Fjern- og Regionaltog. Lokalaftalen skal supplere Dansk Jernbaneforbunds overenskomst med Dansk Industri. Aftalen følger principperne i den nylige aftale på S-togsområdet og betyder bl.a., at der fremadrettet bliver mulighed for at lave specialhold, der f.eks. kan nedbringe behovet for skubbeweekender, samt at de såkaldte tidslommer bortfalder fra 1. juli 2019.

Stor bøde til ung mand for kørsel trods kørselsforbud

NyhedRetten i Kolding har den 17. december 2018 idømt en 21-årig mand fra Nord-vestjylland en bøde på 73.500 kr

Den 21-årige blev standset af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, den 23. november 2017 i Vejle, hvor han kørte lastbil. Han havde kørt lastbil i ikke under 21 tilfælde inden for de forudgående 28 dage i oktober og november 2017 – selvom han var idømt et kørselsforbud.

Norwegian åbner sommerrute til Tirana

FlyNorwegian tilføjer den 19. juni 2019 den albanske hovedstad Tirana i sit ruteprogram, når ruten genåbner henover sommeren.

”Vi er glade for igen i år at tilbyde vores rejsende direkte forbindelse til Tirana. Albanien er på mange måder en overset stjerne ved Middelhavet. Strandene, bjergene, den lokale kultur og gastronomi gør Albanien til et oplagt rejsemål for familier og andre, der har lyst til helt unikke oplevelser.

Arriva skal fortsat køre tog på Vestbanen

TogPassagererne på Vestbanen skal fortsat betjenes af Arriva fra 2021 og frem. Det sagde det syddanske regionsråd god for på regionsrådsmødet mandag.

Opgaven med at køre tog på Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel har været i udbud for perioden 2021 og otte år frem.

Denne gang har opgaven været udbudt som en option i forbindelse med Transportministeriets udbud af de midt- og vestjyske strækninger samt Svendborgbanen.

Nordhavnsvej fejrer 1 års fødselsdag med fine trafiktal og rejsetider

NyhedOver 6 mio. biler og lastbiler har benyttet Nordhavnsvej i løbet af vejens første leveår.


Det er noget, der kan mærkes på den gennemkørende trafik på resten af Østerbro, hvor de nyeste trafiktal viser et fald i biltrafikken på flere af bydelens store gader.

Da den nye Nordhavnsvej åbnede i december 2017, skete det med en klar forventning om, at omfartsvejen ville føre til en bedre fordeling af trafikken på Østerbro og samtidig forkorte rejsetiden for de trafikanter, der dagligt pendler ind og ud af byen.

VI VED JO GODT HVORFOR,- -OG HVORDAN,- -DER SNYDES !

DebatDerimod ved vi ikke,- HVEM der har myndighed til,- at kræve "beviserne" udleveret !

Fagbevægelsen kan desværre KUN få tilsendt "lønsedler" !

Så kan man afdække HVAD chauffør egentlig har tjent !

Det kan udmærket være en "pæn løn",- -må vi indrømme !


DESVÆRRE KAN MAN IKKE FÅ DOKUMENTATION FOR- - -- HVORDAN ?

Årets mindste rejsedag i Københavns Lufthavn er 25. december

FlyDet er svært at undvære juleaften. Normalt rejser omkring 80.000 dagligt gennem Københavns Lufthavn. Men ikke i juledagene. 24-25. december er de klart mindste rejsedage i Københavns Lufthavn med under 30.000 rejsende. De, der drager afsted, rejser typisk til Asien eller på storbyferie.

Om det er and, gås eller flæskesteg, så er det svært for danskerne at undvære menuen og hyggen juleaften og udskifte den med eksotiske rejser til Asien eller restaurantbesøg på storbyferie til London eller New York.

SAS flyver til Manchester fra Aarhus

FlySAS åbner en ny rute til Manchester fra Aarhus Airport. Ruten åbner 1. april og SAS flyver tre gange om ugen.

Nu åbner SAS endnu en rute fra Aarhus Airport. 1. april 2019 begynder SAS at flyve til og fra Manchester i England tre gange om ugen. Det bliver den 11. rute, som SAS flyver ud af Aarhus Airport.

- Ruten til Manchester er både interessant for erhvervslivet i Aarhus og for vores fritidskunder, som fx vil over og se fodbold, shoppe eller vil opleve området, som byder på gode naturoplevelser.

MON MANDEN KAN FREMSKAFFE DOKUMENTATIONER ?

DebatFormanden for FDL,- lufter sin modstand mod 3F,- uden hæmninger !

Han burde være i stand til,- at se "problemet",- - hvis han ellers ville ?

Det handler jo IKKE om "organisationsfrihed",- -på nogen måde !

Faktisk handler det mere om,- fair konkurrence og lige vilkår !


KRIFA SYNTES IKKE,- -3F GØR NOGET ULOVLIGT HER !

Østjyllands Politi - Røveri mod andre

NyhedLørdag d. 15.12.18, kl. 04.46.

En 22-årig mand tog på nævnte tidspunkt en pirattaxa på Thit Jensens Gade 8000 Aarhus. Der blev aftalt en pris på 200 kr., men den 22-årige mand blev ved ankomst til den aftalte adresse truet til at betale 2.100 kr. på mobilpay.

Lørdag d. 15.12.18, mellem kl. 01.30 -02.30

På Vestergade 8000 Århus C blev en 23-årig mand truet til at hæve kr. 6.000, efter at han blev tilbudt lift af 2 ukendte personer i en sort bil.

NÅR KREATIVITET VIRKER SOM EN "BLOKADE" !

DebatEr man kreativ nok,- kan man skabe stor forvirring !

Hvem skal egentlig føre kontrol,- - og med hvad ?

Selve konstruktionen,- virker som en ren "blokade" !

Den sætter flere Nationer "skakmat" fra første dag !


"KONCERNLIGNENDE" FORHOLD KOSTER SAMFUNDET MANGE PENGE !

Nye muligheder for erhvervslivet: Aabenraa Kommune køber 50 hektar jord ved Padborgs transportområde

NyhedAabenraa Kommune har købt 50 hektar sammenhængende jord vest for og grænsende op ad motorvejen E45 ved Padborg, hvor erhvervslivet efterspørger mere plads. Den opkøbte erhvervsjord kommer til salg efter 19. december og er lokalplanlagt.

- Jeg glæder mig over, at vi med erhvervelsen af den nye erhvervsjord ved Padborg kan fortsætte med vores klare strategi i Aabenraa Kommune om at tilbyde attraktiv og efterspurgt erhvervsjord. For vi har ambitioner om at føre vores Sund Vækst-strategi ud i livet til gavn for virksomheder, borgere og Aabenraa Kommune.

Ny service hjælper dig rundt på din station – dinstation.dk

NyhedBanedanmark lancerer en ny service, som skal give passagerer og pendlere en hjælpende hånd til at finde rundt på stationen. Dinstation.dk, giver passagerer adgang til de aktuelle informationer om blandt andet togenes afgang, ankomst og indretning som i dag alene vises på stationens skærme.

Den nye service er tilgængelig fra telefoner og tablets, og vil vise helt opdaterede informationer i et nyt og bedre design. Med andre ord: Pendlerne og passagerne får deres helt egen infoskærm, fra sin egen station, lige ved hånden - med helt opdaterede informationer

FDL ER RAMT AF EN KEDELIG VIRUS,- - -TYDER DET PÅ !

DebatVi burde nok tænke mere i retning af "indoktrinering" her !

AT den gode Hr. Svane,- "går galt i byen",- er til at forstå !

MEN,- at dette nu også er tilfældet med FDL,- er meget skuffende !

Hvorfor ikke bare holde sig til sandheden,- den RIGTIGE sandhed altså ?


MÅSKE ER FDL KOMMET I "DÅRLIGT SELSKAB" PÅ DET SENESTE ?

Odense Letbane skriver driftskontrakt med Keolis Danmark

NyhedOdense Byråd har nu besluttet, at Odense Letbane P/S kan underskrive driftskontrakten. Det ligger således nu fast, at det bliver Keolis Danmark A/S, der skal stå for drift og vedligeholdelse af Odense Letbane. Kontrakten, der gør Keolis Danmark til operatør i op til 15 år, bliver underskrevet onsdag 19. december.

Odense Byråd har godkendt indstillingen fra Odense Letbane P/S om kontraktindgåelse. Dermed er vejen banet for at skrive kontrakt med Keolis Danmark A/S om drift og vedligeholdelse af letbanen,

DSB Konflikt: Danskerne er bag medarbejderne

NyhedEn ny måling fra Voxmeter A/S viser, at befolkningens sympati er hos medarbejderne i den igangværende arbejdskonflikt mellem Dansk Jernbaneforbund og DSB. Samtidig vurderer danskerne, at DSB har håndteret konflikten dårligt.


Dansk Jernbaneforbund og DSB har gennem længere tid været voldsomt uenige om, hvilke vilkår der skal gælde, når DSB overgår fra statslig til privat overenskomst.

FDL - Sympati-konflikten mod Søren Jakobsen: Hvorfor tør ingen seriøst gå i rette med 3Fs tvang?

NyhedJeg fyldes med en blanding af vrede og frustration, hver gang jeg erfarer, at f.eks. 3F, indleder en blokade mod en virksomhed, hvis eneste brøde er, at man ikke ønsker at være med i 3F og en bestemt arbejdsgiverorganisation. Men som lønner ordentligt og behandler sine ansatte med den respekt, det enkelte menneske har ret til – og krav på. Vrede, fordi det er i modstrid med Menneskeretsdomstolen og frustration over, at både transport- og retsordførere samt myndigheder intet som helst foretager sig, selv om de ved, det er forkert.
Siden dannet på: 0.18 sekunder
24,614,062 Unikke besøg