Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
HER TRÆDER FORSKELLEN TYDELIGT FREM !
DebatHar man været i tvivl tidligere,- så burde man ikke være det længere !

Det er ikke ligegyldigt,- HVEM der møder op og udføre kontrol !

Politiet er dygtige og ihærdige,- til det de "laver til hverdag" !

MEN,- der mangler lige den vigtigste og mest afgørende "forskel" !


BEHOVET FOR EN VELUDSTYRET SPECIEL KONTROLENHED,- - -SKRIGER TIL HIMLEN !
DA betaler velfærd med manipulerede tal
NyhedDet er direkte misinformation, når DA påstår, at billig udenlandsk arbejdskraft kan finansiere velfærd for milliarder. Sådan lyder det fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. Arbejdsgiverne må tage deres opgave alvorligt med at uddanne den arbejdskraft, vi har her i Danmark – i stedet for at åbne en ladeport for social dumping ved at sænke beløbsgrænsen, siger næstformand i FH, Arne Grevsen

Direkte misinformation! Sådan lyder det fra Arne Grevsen, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, om DA’s seneste beregninger af samfundsgevinsterne ved at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft.
Norwegian lancerer wi-fi helt til gaten
FlyNorwegian var i 2011 det første flyselskab i verden til at indføre gratis wi-fi ombord på sine fly. Nu indfører selskabet ”gate-to-gate” wi-fi, der betyder, at man kan logge på, så snart man er kommet ombord.

Hvor det tidligere var nødvendigt at være i mindst 10.000 fods højde for at få wi-fi-forbindelse, vil Norwegians passagerer fra i dag kunne logge på så snart, de har sat sig i deres sæde ombord – og man skal først logge af lige inden, man træder ud på sin destination.
Sommer, sol og spirituskontroller i juni og juli
NyhedSommermånederne er højsæson for en række sociale arrangementer og desværre også for spirituskørsel. Derfor sætter politiet ind med spirituskontroller hen over juni og juli måned.

Fra fredag den 21. juni sætter politiet fokus på en hel måned med landsdækkende spirituskontroller i trafikken i forbindelse med sommerens mange sociale arrangementer.

Politiets kontroller vil variere fra politikreds til politikreds alt afhængig af de forskellige arrangementer herunder koncerter, byfester, MC-træf med videre, som afholdes i politikredsene i juni og juli måned.
Første hold transportbetjente er i fuld gang
NyhedFagbladet mødte første gang Jonas og Thine i slutningen af oktober, da de var i gang med første del af uddannelsen. Nu har vi mødt dem igen for at høre, hvordan det går.

Jonas og Thine var i fuld sving med konflikthåndtering og scenarietræning, da fagbladet mødte dem i oktober, hvor de netop var elever på transportbetjentuddannelsens første hold på Vridsløselille.
SDK Shipping udvider på Aarhus havn
HavnSDK Shipping A/S udvider nu sine aktiviteter på Aarhus havn, idet SDK Shipping og Aarhus Havn netop har underskrevet en lejekontrakt på et areal på ca. 22.000 kvm på Omniterminalen, hvor SDK Shipping vil opføre ca. 12.000 kvm pakhuse til bulk-produkter.

SDK Shipping, der i forvejen har både mægler- og stevedorevirksomhed på Aarhus havn, samarbejder tæt med flere kunder i Aarhus.
Viborg bybusser kører nye ruter
NyhedFra 30. juni 2019 vil der være ændringer på hele bybusnettet i Viborg. De nye køreplaner træder i kraft samme dag, som alle Midttrafiks øvrige busser skifter køreplan. Kunderne kan se de nye ruter og køreplaner på midttrafik.dk

Rejser man med bus i Viborgområdet skal man være opmærksom på, at der 30. juni vil være ruteændringer på alle bybusser. Bybusserne kører blandt andet nye ruter for at betjene de nye byområder ved Banebyen, Banevejen og Arnbjerg, samt den nye indgang til Regionshospitalet. Da den samlede kollektive trafik i Viborg skal overholde den nuværende økonomiske ramme, har det været nødvendigt at tilpasse hele bybusnettet.
Polsk chauffør dømt og udvist mindre end 24 timer efter anholdelse
NyhedSydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd foretog i går den 19. juni 2019 kontrol på Rasteplads Hylkedal ved Kolding.

I den forbindelse blev en 20-årig polsk chauffør standset, og her stod det ret hurtigt klart, at det kørekort, han fremviste til politiet, ikke var ægte.

’Det var en kontrol, der foregik i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og som primært var rettet mod dyretransporter, men politiet foretager naturligvis altid en fuld kontrol af forholdene,’ fortæller fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi.
DIREKTE HÅN,- - ELLER BARE KLAR BESKED ?
DebatDanske lastbiler presses nu langt væk fra statens rastepladser !

"Campingfolket" repræsenter jo også mange flere stemmer !

Udenlandske lastbiler skal intet frygte,- deres bøder skal jo ikke betales !

Respekten for køre / hviletid,- vejer mindre end nogle "skulderklap" !


TIDSBEGRÆNSET PARKERING VAR BLOT FØRSTE "TRIN" I UDRYDDELSEN !
Ny Commercial Trucks direktør hos Volvo Danmark
Navne19. juni tiltrådte Marcel Wolff-Matern rollen som Commercial Trucks direktør og får dermed det overordnede ansvar for salget af Volvo-lastvogne på det danske marked.

Marcel Wolff-Matern vender dermed tilbage til Volvo Danmark, hvor han i sin tidligere ansættelse blandt andet var sælger i Volvo Truck Center i Hillerød og filialchef i Taastrup. Senest har han siden 2017 været regionschef hos Loxam A/S.
FDL - Fatal skilt-ændring på statens rastepladser: Campister har frit spil på lastbilernes p-plads-båse
NyhedEfter at Vejdirektoratet har ændret skiltningen på samtlige statens rastepladser, er der pludseligt lagt op til, at campisterne overtager de tidligere parkeringspladser, som var forbeholdt lastbilparkering. De tidligere markerede lastbil-parkeringsbåse findesikke mere. Nu er de blot markeret med et P - og en tidsbegrænsning på 25 timer. Hvilket er ensbetydende med, at alle type biler, som ikke overskrider markeringen af båsene, frit kan parkere der, da de 25 timer gælder for alle parkerede biler.
DEKRA Bilsyn etablerer sig i Frederikshavn
NyhedDEKRA Bilsyn overtager AC Bilsyn og udvider hermed etableringen i Nordjylland, hvor DEKRA i forvejen er repræsenteret i Skalborg (Aalborg SV).

”DEKRAs overordnede vision er at gøre verden til et sikrere sted, og globalt er bilsyn DEKRAs kerneprodukt. I Danmark vil vi ved organisk vækst og opkøb opbygge en landsdækkende kæde af bilsynshaller, hvor hallerne er lokalt forankret og lokalt drevet. Vi vil være den foretrukne lokale synshal, der hvor vi er repræsenteret, siger finansdirektør i DEKRA Danmark, Bo Bay Hougaard.
Midttrafiks busser får nye køreplaner
NyhedFra 30. juni 2019 kører Midttrafiks busser efter nye køreplaner. Der er store ændringer på en række regionale ruter på grund af Region Midtjyllands besparelser, nye bybusnet i Herning og Viborg og ingen eller få ændringer på de øvrige busser. Kunderne kan allerede nu finde de nye køreplaner på midttrafik.dk eller Rejseplanen.

Begivenheden er tilbagevendende hvert år. Sidste søndag i juni er det skiftedag for Midttrafiks køreplaner. Mange ruter starter ud med en sommerkøreplan og går over på normal køreplan i starten af august. Midttrafik anbefaler, at kunderne orienterer sig om de nye køreplaner på midttrafik.dk eller Rejseplanen.
Byggeriet af Hovedstadens Letbane er officielt skudt i gang
NyhedI dag blev første spadestik taget til Hovedstadens Letbanes nye kontrol- og vedligeholdelsescenter i Glostrup. Med spadestikket markerede parterne bag projektet, at byggeriet af den kommende letbane nu for alvor går i gang.

De forberedende arbejder kan så småt mærkes flere steder langs letbanestrækningen, og onsdag den 19. juni blev det officielle startskud til byggeriet af Hovedstadens Letbane så givet i Glostrup.

”Efter mange års arbejde på tværs af kommuner og regionen går vi nu endelig ind i en fase, hvor arbejdet med den kommende letbane bliver mere synligt.
Kontrolaktion: Tre ud af fire bilister får bøde eller øget afgift
NyhedMotorstyrelsen gennemførte torsdag en kontrolaktion ved Frederikshavn. Den viste, at tre ud af fire ikke havde deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden.

Motorstyrelsen gennemførte torsdag i samarbejde med Nordjyllands Politi en kontrolaktion. Her blev et tocifret antal bilister ved Frederikshavn standset.

Kontrollen betyder, at en række køretøjsejere nu skal betale fuld afgift af deres køretøjer, ligesom en række virksomhedsejere får en bøde for ikke at have cvr. nr. og virksomhedsnavn på bilen.
Køreplanlægning i Nordjylland – samarbejdet styrkes
NyhedNordjylland Trafikselskab (NT), Aalborg Kommune, fagbundet 3F Transportgruppen og Danske PersonTransport har i dag holdt møde om køreplanlægning, vagtplanlægning og pauser i den kollektive bustrafik i Nordjylland. Baggrunden for mødet er en kritik som buschaufførerne gennem kampagnen ”Tid til at trykke STOP” har udtrykt af de arbejdsforhold i forhold til køreplaner og pauser, de oplever i hverdagen, og som har givet genlyd i flere dele af Nordjylland.
Den tyske vignet for anvendelse af personbiler på forbundsvejene er i strid med EU-retten
NyhedDenne afgift er udtryk for forskelsbehandling, idet den økonomiske byrde i praksis alene påhviler ejere og førere af køretøjer, der er indregistreret i andre medlemsstater

I 2015 fastsatte Tyskland den retlige ramme med henblik på indførelsen af en afgift for anvendelsen af personbiler på forbundsvejene, herunder motorvejene: »Infrastrukturafgiften«.
Danmarks bedst sælgende plug-in hybrid får et facelift
AutoPå Biludstillingen i Geneve tidligere på året blev den faceliftede KIA Niro HEV & PHEV vist frem for første gang, og KIA Danmark er nu klar med modelprogrammet. Faceliftet på KIA Niro HEV & PHEV byder på en lang række forbedringer med nyt udvendigt design, et mere elegant interiør i høj kvalitet og nye sikkerheds- og komfort muligheder.

Niro er en utrolig populær model. Den rammer plet i forhold til de danske bilkøbere med sit crossover-design, store alsidighed og lave emissionstal og driftsomkostninger
ID. får batterier med den højeste kapacitet og 8 års garanti
AutoVolkswagen garanterer kapaciteten på batterierne i ID. i 8 år eller 160.000 km
•Batterierne i ID.-elbilerne kan klare op til 125 kW opladning, så de hurtigt kan oplades på farten
•En ny serie af Volkswagen wall box-opladere gør hurtig opladning muligt både i hjemmet og på job


Volkswagen introducerer den nye ID.3 elbil i slutningen af året. Den kompakte familiebil er det første medlem af ID.-familien – en ny generation af progressive elektriske biler udstyret med lithium-ion-batterier med en rækkevidde på op til 550 km, der gør bilerne egnet til lange ture.
Ny resultatrekord for Dachser Nordic
NyhedÅrsrapporten 2018 for Dachsers nordiske koncern viser en omsætning på 1,2 milliarder kroner og et resultat før skat på 47,4 millioner – hvilket svarer til en stigning på 48 procent. Størst har væksten været for det svenske datterselskab, hvor resultatet før skat er firdoblet fra 3,1 millioner i 2017 til 12,6 millioner i 2018.

”De flotte resultater bevidner, at vi har formået at kapitalisere på synergier i flere sammenhænge. Vi har præsteret en lønsom vækst og ikke taget markedsandele for enhver pris, men fået vores bundlinje til at følge med.
Kom til åben havn: DLG indvier kæmpe kornterminal på Masnedø
HavnDLG indvier den enorme kornterminal på Masnedø ved Vordingborg med plads til 150.000 tons afgrøder. Alle virksomhederne på havnen holder fest og åben havn lørdag den 22. juni, hvor alle er velkomne. Kornterminalen er DLG's største og mest moderne lagerfacilitet for korn i Danmark og er som planlagt klar til høst 2019.

Landmænd på Lolland-Falster og Sjælland får nu glæde af den store havneudvidelse på Masnedø, der øger DLG's lagerkapacitet fra 40.000 tons til i alt 150.000 tons. Koncernchef i DLG, Kristian Hundebøll, siger:
FDM - Over 540 tyske vejarbejder kan drille ferietrafikken
NyhedHøjsæson for vejarbejde og tæt ferietrafik venter på de europæiske motorveje. Hold øje med trafikmeldingerne både før og undervejs, lyder rådet fra FDM. Få overblik over vejarbejdet på de mest populære strækninger.

Der er udsigt til længere rejsetid og Staugefahr på den tyske Autobahn, hvor sommerens ferietrafik igen i år falder sammen med højsæsonen for vejarbejder. Allerede på nuværende tidspunkt er der gang i 540 vejarbejder rundt om i Tyskland, viser tal fra FDMs tyske søsterklub ADAC. Det er 150 flere end på samme tidspunkt sidste år.
ATL - Den danske chauffør er en ung blond kvinde
NyhedDer er intet i vejen for, at kvinder kan arbejde som chauffør. Vi skal bare ændre vores stereotype forestilling om, at chaufførjobbet er et mandefag. Det var konklusionen efter en debat på Folkemødet.


Det er lørdag eftermiddag under Folkemødet. På Danmarks Radios scene synger koret ”Den danske sang er en ung blond pige”. Og i naboteltet diskuterer repræsentanter for transportbranchen, hvordan vi får flere kvinder til at køre lastbil.
ATL - Taskforce skal få flere kvinder i transportbranchen
NyhedEn taskforce skal komme med ideer til, hvordan man får flere kvinder til at søge jobbet som chauffør. Taskforcen, der er nedsat af Transportens Udviklingsfond (TU) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (GUU), skal i løbet af det kommende år pege på udfordringerne og komme med forslag til løsninger.

Hvis man tager 100 tilfældige chauffører vil kun 1-2 være kvinder. Det skal der laves om på, mener ATL, 3F og DTL-A, som står bag de to fonde, der nu gør en indsats for at trække kvinder ind i faget.
DEN "SUNDE LOGIK" SYNTES AT MANGLE HER,- - -OGSÅ ?
DebatDer er sandelig kommet fokus på byen Horsens !

Det er lidt svært at gennemskue,- om det er positivt,- eller negativt ?

Seneste tiltag i området er "standsningsforbud" ved af / pålæsning i kommunen !

Dette samtidig med "smidige" regler for parkering,- - efter anmodning !


JA,- ALLE SKAL JO VÆRE GLADE !