Transport 2019
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 9

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Nettog Hobby
14.000 passagerer kører med Letbanen hver dag
NyhedKunderne er vendt tilbage til strækningen mellem Odder og Aarhus, og generelt kører flere med Letbanen end for et år siden.

I april 2018 blev der gennemført en manuel tælling, der viste, at der på en hverdag var cirka 8.400 påstigere på Letbanen. Letbanen kørte på det tidspunkt alene på strækningen Aarhus H – Universitetshospitalet.

Af forskellige tekniske årsager forventer Midttrafik, at de tællinger der bliver opsamlet af tælleudstyr i letbanetogene, først kan give et sikkert og detaljeret billede af passagerernes brug af Letbanen i løbet af foråret 2019.
Bilister og pendlere venter på politisk handling
NyhedBåde Region Sjælland og resten af Danmark ville blive rigere, hvis Ringsted-Odense og flere andre jernbanestrækninger blev opgraderet. En oversigt fra Dansk Byggeri viser, at en række jernbaneprojekter og et vejprojekt på Sjælland vil give overskud i løbet af en årrække

Pendlerne bruger længere tid end nødvendigt i togene, men sådan behøver det ikke være.
DSB lancerer DSB Orange Fri og fordobler antallet af billige billetter
TogFra mandag den 18. februar er der to typer af billige DSB Orange-billetter, når den nye billet DSB Orange Fri bliver sat til salg. På samme tid fordobler DSB antallet af billige Orange-billetter, så der hver uge er 120.000 billige billetter til salg fordelt på langt flere afgange over Storebælt.


”Med Orange Fri får vi en billet, der har mere fleksibilitet end den billige Orange-billet, men er langt billigere end en enkeltbillet,” siger Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB Kommerciel.
2018 blev endnu et positivt år på Hirtshals Havn
NyhedVækst for 10. år i træk kendetegner Hirtshals Havn, hvor der med 148.000 enheder i 2018 var det største antal lastbiler og trailere over havnen nogensinde. Dermed er der realiseret en vækst på 6.000 enhed i forhold til 2017.

I 2018 har Hirtshals Havn fastholdt en godsmængde på 1,9 mio. tons, der tilsvarende udgjorde godsmængden i 2017.
MAN på Transport 2019 – Tre elektriske Danmarkspremierer
NyhedDe elektriske køretøjer fra MAN er ikke længere fjern fremtid – de er nutid

Hos MAN glæder man sig ekstra meget til at skulle med på Transportmessen til marts. For første gang i Danmark vil man nemlig præsentere to elektriske lastbiler og en elektrisk varebil for offentligheden. Dette for at markere, at MAN for alvor er klar til en miljøvenlig fremtid, med 100% rene el-køretøjer.
Ny effektiv tilsynsmetode fortsætter
NyhedArbejdstilsynets forsøg med en ny tilsynsmetode i bygge- og anlægsbranchen, har været så stor en succes, at beskæftigelsesministeren og arbejdsmiljøforligskredsen nu vil føre tilsynet videre. Tilsynsmetoden Helhedsorienteret Tilsyn - forkortet HOT – har betydet, at Arbejdstilsynet er blevet meget mere effektivt, og det nye tilsyn giver meget mere arbejdsmiljø for pengene.


Arbejdstilsynets succes med at spotte arbejdsmiljøproblemer i bygge- og anlægsbranchen bliver også i år en fast del af hverdagen på landets byggepladser.
Fra i morgen letter nye EU-regler bureaukratiet for borgere, der bor eller arbejder i en anden medlemsstat
Nyhed
I morgen træder nye EU-regler i kraft, der skal sænke omkostningerne og lempe de formelle krav for borgere, der bor i et andet EU-land end deres eget.På nuværende tidspunkt skal borgere, der flytter til eller bor i et andet EU-land, have et stempel på deres offentlige dokumenter (f.eks. fødsels-, vielses- eller dødsattester) for at bevise, at de er ægte. Dette er tilfældet for ca. 17 millioner EU-borgere.
HVORDAN KAN DEN STORE UENIGHED OPSTÅ ?
DebatHer vil jeg ikke blande "rød" og "blå" ind i debatten !

Jeg vil bare gerne have,- svar på noget "underligt" noget !

Det er et forhold,- stort set ingen tager særligt alvorligt !

Måske,- handler det mest af alt om ,- - -"selvforsvar" !


FAKTUM SYNTES AT VÆRE,- - - REEL NOK !
Europa-Kommissionen - Udtalelse. Fair arbejdskraftmobilitet: Kommissionen glæder sig over aftalen om Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed
NyhedEuropa-Kommissionen, Europa-Parlamentet og Rådet er i dag nået til enighed om en foreløbig aftale om Kommissionens forslag om at oprette en europæisk arbejdsmarkedsmyndighed. Kommissionsformand Jean-Claude Juncker bebudede en europæisk arbejdsmarkedsmyndighed i september 2017. Denne nye EU-myndighed vil støtte fair arbejdskraftmobilitet inden for EU, således at borgere og virksomheder kan udnytte de muligheder, som det indre marked giver, og støtte samarbejdet mellem de nationale myndigheder bl.a. i forbindelse med forebyggelse og bekæmpelse af socialt bedrageri og misbrug. Jean-Claude Juncker udtrykte tilfredshed med aftalen med følgende erklæring:
3F - Vigtigt skridt i kampen imod social dumping
NyhedEU-enighed om styrket kontrol på arbejdsmarkederne for at sikre lønmodtagernes rettigheder

”En europæisk arbejdsmarkedsmyndighed er et vigtigt skridt i kampen imod social dumping,” siger 3F’s næstformand, Tina Christensen.

Det rumænske formandskab for Rådet og Europa-Parlamentet nåede i dag til foreløbig enighed om en forordning om en europæisk arbejdsmarkedsmyndighed, ELA.
ER DET MON "SKAT" DER FINANSIERER SVINERIET ?
DebatJA,- selvfølgelig er "størrelsen" afgørende !

Det gælder også,- når vi taler om "ugelønnen" !

Hvem har mon den største ?

For der ER jo tydeligt,- en synlig forskel !


MEN- - DET HANDLER JO OGSÅ,- - - OM "FAIR KONKURRNENCE" OG "LIGE VILKÅR" !
Biler skal give besked om vejenes tilstand: Kan give store besparelser på vejvedligeholdelse
NyhedNyt projekt vil gøre det muligt at indsamle data fra sensorer i almindelige personbiler og udvikle tilhørende modeller til at vurdere vejenes tilstand. Slitagen af veje kan dermed opdages og udbedres langt tidligere, så det bliver muligt at vedligeholde vejene mere effektivt - og for færre ressourcer

Moderne biler er udstyret med en lang række sensorer, der indsamler mange forskellige data under kørslen.
Falck fordobler britisk ambulance-forretning
NyhedFalck har vundet en femårig kontrakt om patienttransport i London, og fordelt over fem områder i den britiske hovedstad skal der køres 330.000 patienter årligt for Imperial College Healthcare. Kontrakten dækker Charing Cross Hospital, Queen Charlotte og Chelsea Hospital, Hammersmith Hospital, St Mary’s Hospital og Western Eye Hospital samt en stribe mindre områder.
Codan - Danske bilister overvurderer egne evner i trafikken
NyhedDanskerne er uopmærksomme i trafikken, fordi de overvurderer egne evner bag rattet. Det viser en ny undersøgelse, som Codan har fået gennemført af Epinion.

81 procent af de danske bilister mener, at de vil kunne bestå en køreprøve uden forberedelse. Det til trods kan kun ganske få svare rigtigt på fem udvalgte spørgsmål om trafikregler. Det viser en ny undersøgelse gennemført blandt 1.250 danskere med kørekort.
Danmark sætter ny rekord i indtjeningen fra krydstogtgæster i 2019
NyhedDanmark er et populært land at besøge ad søvejen, og i det nye år vil de danske krydstogthavne fra Skagen i nord til Rønne i øst til sammen sætte ny rekord med over 1,2 mio. gæster.

Selvom København stadig er den største danske destination for krydstogt, er andelen af krydstogtgæsterne, som besøger de øvrige havne rundt i Danmark, stigende. I år får havnene uden for hovedstaden for første gang nogensinde næsten en kvart mio. gæster samlet set.
Nye Palfinger-kraner til sjællandsk vognmand
LastTransportfirmaet Karl Thygesen & Søn ApS i Greve på Sjælland har fået leveret endnu to nye kraner fra Palfinger. En PK 135.002 TEC7 PJ190E og en PK 27.001-EH-E, begge monteret på chassiser leveret fra Scania Danmark.

Kranerne er opbygget hos Palfinger’s eget opbyggerfirma Palfinger Mounting Competence Center (MCC) i Lengau, Østrig.

Forvandl din varebil til en rullende reklamesøjle
NyhedDesign din varebil præcis som du vil have den! Dét er tanken bag mySortimo Graphics – en ny service, som giver varebilbrugere mulighed for selv at designe deres folieindpakning og dermed forvandle varebilen til den perfekte reklamesøjle.

Når ordrebogen skal fyldes, og nye opgaver skal landes, er det altid værd at overveje, hvordan du kan skille dig ud fra konkurrenterne. Her kan markedsføringen være et godt sted at starte, men for mange håndværkere er det lettere sagt end gjort pga. travle arbejdsdage på byggepladsen eller bag skrivebordet.